KAKAV OTAC, TAKAV SIN

OTEO IH, MLATIO KOLCEM, GAZIO I PRIJETIO DA ĆE IH UBITI: Osuđen nasilni sin višestrukog ubojice

Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno je na dvije godine i dva mjeseca zatvora osudio Marija Koradea (27) iz Velike Veterničke. Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru sudu je dokazalo da je Korade prijetio i protupravno oduzeo slobodu braći Bistrović, Robertu (27) i Nenadu (20) te njihovom susjedu Zlatku Behini (32), pišu 24 sata.

SIN POKOJNOG GENERALA IZIGRAO SUDSTVO: Mario Korade nestao iz bolnice i od tada mu se gubi svaki trag!

Osuđen je i zbog iznude prijatelja (25) te sprječavanja dokazivanja. Sud je odbacio optužbu za ilegalno oružja i prihvatio obranu sina pokojnog Ivana Koradea da je streljivo, koje je policija pronašla kod njega doma, ostalo još od njegova oca koji je 2008. godine pobio petero ljudi.

Udarao ih je drškom pištolja, gazio po njima…

Prema nepravomoćnoj presudi, Korade je kriv jer je lani u siječnju napao Bistroviće i Behina koji su rušili drva u šumi, a jedan je hrast pao na njegovo imanje. Udarao ih je drškom pištolja, gazio po njima, tukao kolcem i prijetio da će ih ubiti.

U drugom slučaju, koji je objedinjen u ovoj presudi, od 2012. do kraja listopada 2015. od prijatelja Zdenka M. (26) iznudio je više od 40.000 kuna. Na kraju ga je prijavio za iznudu, jer mu nije više želio davati novac, a ovaj mu je prijetio da će mu pobiti obitelj. Od njega je tražio i da lažno svjedoči u slučaju braće Bistrović.

Korade je još uvijek u Istražnom zatvoru u Remetincu gdje je s kraćim prekidima još od lani. No kako bi izašao van, na slobodi bi napravio neko novo kazneno djelo, pa bi ga vraćali nazad iza rešetaka. Posljednji je put bio na slobodi u rujnu, ali na to se žalilo Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru. Županijski sud u Zagrebu žalbu je prihvatio, pa se Korade morao vratiti u Remetinec gdje će vjerojatno dočekati pravomoćnost ove sudske presude.

Odvjetništvo traži veću kaznu

Odvjetništvo će se, čim dobije pisanu presudu, žaliti na visinu kazne, jer traže znatno veću od dobivenih dvije godine i dva mjeseca. Žalit će se i na oslobađajuću presudu u slučaju oružja. Pištolj kojim je prijetio policija nije nikad našla, a za streljivo su uvjereni da je njegovo, jer je nakon smrti njegova oca policija više puta bila u pretrazi, pa tužiteljica Andrea Vrančić smatra da bi to streljivo već mnogo prije našli.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost. Sudac je udovoljio Koradeovom zahtjevu kako novinski članci štete njegovu sinu (9).

Povratak na Net.hr