BOLEST JE BILA JAČA / Preminuo mali borac Sven (7), kao jednogodišnjaku mu je otkriven rak: 'Oko tatino, počivaj u miru...'

Svenovo se stanje, nažalost, koncem kolovoza pogoršalo, a svaka sljedeća objava donosila je loše vijesti

16.9.2021.
16:30
ILUSTRACIJA/Sanjin Strukic/Pixsell

Nakon duge i iscrpne borbe, preminuo je sedmogodišnji dječak Sven Jurković. Hrvatska javnost za njega je saznala kad mu je kao jednogodišnjaku dijagnosticiran karcinom.

Na Facebook stranici "Svi za malog Svena" njegov je otac prenio vijest o smrti malenog dječaka.

Svenovi roditelji posumnjali su da njihov tada jednogodišnji dječak ima bronhitis, nakon čega je dobio upalu uha, a potom je prestao jesti i počeo naglo gubiti na težini. Tada se saznalo da dječak boluje od karcinoma.

U bitku za život zajedno sa Svenom krenula je i njegova obitelj - njegova sestra, otac Dražen i majka Ivana. No, bila im je potrebna pomoć jer troškove liječenja nisu mogli plaćati samostalno. Otac Dražen bio je hrvatski branitelj kojemu je mirovina opterećena kreditima, a put iz Slavonskog Broda u Zagreb kako bi bio uz svog sina nije si mogao priuštiti.

Stanje mu se naglo pogoršalo

Dražen je stoga na Facebook stranici obavještavao sve one koji su pomogli na bilo koji način i koji godinama prate Svena o svakom njegovom napretku, pretrazi i terapiji koju je primio. No, Svenovo se stanje, nažalost, koncem kolovoza pogoršalo, a svaka sljedeća objava donosila je loše vijesti. Maleni je borac jučer nakon duge borbe preminuo.

Otac je tako 13. rujna objavio kako Svenu više ne mogu pomoći te da je jedino rješenje klinika Acibaden, ali odbijen mu je sanitetski prijevoz jer maleni dječak navodno ne bi izdržao put.

“Oko tatino počivaj u miru Božjem”, napisao je otac na Facebooku.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali