POČINITELJI U BIJEGU

POŽURILI PRIJE UVOĐENJA ELEKTROKEMIJSKE ZAŠTITE: U Karlovcu pljačkaši provalili u bankomat

Iako policija ne spominje eksploziju na mjestu događaja, vidljivo je intenzivno oštećenje bankomata i staklenih stijena trgovačkog centra

Noćas oko tri sata nepoznata osoba ili više njih provalile su u bankomat Raiffeisen banke u karlovačkoj gradskoj četvrti Dubovac, jutros se provodi očevid radi utvrđivanja svih okolnosti, te se za počiniteljima traga, izvijestila je u petak karlovačka Policijska uprava.

Građane i policiju uzbunilo je usred noći uključivanje alarma iz trgovačkog centra Lidl.

KRIMINALCIMA SE OVO NEĆE SVIDJETI, MOGU ZABORAVITI NA NOVAC: Uvest će se novost kod provale u bankomate

Policija ne spominje eksploziju, ali vidiljiva su oštećenja

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici uočili su da je provaljen bankomat, no policija za sada ne iznosi detalje, kao ni je li novac ukraden i jesu li počinitelji snimljeni kamerom video-nadzora.

Iako policija ne spominje eksploziju na mjestu događaja, vidljivo je intenzivno oštećenje bankomata i staklenih stijena trgovačkog centra, a glasnogovornica Andreja Lenard rekla je Hini da za sada može potvrditi samo “da je u bankomat provaljeno, da se ne radi samo o pokušaju, a kako i na koji način, te je li ukraden novac i koliko, tek se utvrđuje”.

Policija, dodala je Lenard, provodi sve  potrebne mjere i radnje kako bi pronašla počinitelja.

Uskoro će pljačke bankomata postati besmislene

Inače, u Hrvatskom saboru jučer se raspravljalo o izmjenama Zakona o zaštiti novčarskih institucija prema kojima se želi uvesti odredba da u idućih pet godina svi bankomati u Hrvatskoj, koji se ne nalaze unutar poslovnica banaka, moraju imati ugrađenu elektrokemijsku zaštitu.

Tada bi u slučaju provale u bankomat, kakva se dogodila sinoć u Karlovcu, automatski bio uključen sustav zaštite koji bi novac u bankomatu zalio bojom i učinio ga neupotrebljivim.

PLJAČKAŠI ĆE USKORO ‘PRESKAKATI’ BANKOMATE: Ako ga i raznesu, u njemu će naći novac – ali s njim neće moći ništa

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr