DRAMA U ŠIBENIKU

POZNATOM ODVJETNIKU UKRADEN I SPALJEN BROD: ‘Obitelj mi je u šoku, netko mi se želi osvetiti i napakostiti mi!’

Motorni desetmetarski brod vrijedan nekoliko stotina tisuća kuna, koji je ukraden i u noći s nedjelje na ponedjeljak pod još nerazjašnjenim okolnostima spaljen u moru nedaleko od šibenske rive, vlasništvo je 41-godišnjeg odvjetnika Milana Macure, koji je uvjeren da je žrtva osvete zbog posla koji radi, s obzirom na to da mu je ranije netko oštetio automobil.

Milan Macura je krađu broda prijavio u ponedjeljak, a nakon što je iz medija doznao da je u šibenskom Docu izgorio brod, shvatio je da je riječ o njegovu plovilu. Kako su mu prije dvije godine nepoznate osobe kamenom oštetile automobil, a u proljeće ove godine i probušile gume, nakon ove krađe i spaljivanja broda uvjeren je da je žrtva smišljenih napada iz odmazde.

Odradio stotine slučajeva

“Ako sam dosad i sumnjao da je sve to niz slučajnih događaja, nakon krađe i spaljivanja broda uvjeren sam da mi netko namjerno pakosti i to vjerojatno zbog odvjetničkog posla koji radim. Tko i zašto, u ovom trenutku ne mogu odgovoriti. U desetak godina odvjetničke karijere odradio sam na stotine slučajeva, pokrivajući sve domene prava. U tim kaznenim i građanskim procesima, sporovima oko imovine i u obrani okrivljenih za teška kaznena djela, netko od klijenata mogao se osjetiti oštećenim, a moguće je da je odmazda djelo nekoga tko je izgubio spor od klijenata koje sam zastupao”, tvrdi taj šibenski odvjetnik.

Gorio pa potonuo

U šibensko-kninskoj policiji kažu kako i dalje istražuju tko je i što je uzrokovalo požar na brodu, odnosno tko ga je ukrao u noći s nedjelje na ponedjeljak. Da plovilo gori dojavili su građani, a pristigli vatrogasci nisu mogli prići brodu koji je gorio na stotinjak ili više metara od obale te na kraju potonuo.

“Nisam konfliktna osoba. Svoj posao radim profesionalno i odgovorno, a ako sam na bilo koji način pridonio ovoj situaciji i netko smatra da mi se treba osvetiti, želim vjerovati da je sada dosta. Imam obitelj, djecu koja su emotivno bila vezana uz brod i svi zajedno doživjeli smo šok”, rekao je Macura.

Povratak na Net.hr