POKUŠAJ TEŠKOG UBOJSTVA

POZNATI OBITELJSKI NASILNIK: Ženu koja se sama dovezla u bolnicu upucao je bivši suprug

Nakon sjednice za određivanje istražnog zatvora, sudac istrage Ante Ujević rekao je u nedjelju da je udovoljio zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva iz Karlovca da se 36-godišnji Karlovčanin, osumnjičenik za pokušaj teškog ubojstva, zadrži u istražnom zatvoru mjesec dana.

“Saslušao sam osumnjičenika, branio se aktivno, a ne šutnjom, no odredio sam istražni zatvor i to po tri osnove. Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, oštećenicu i još najmanje tri svjedoka, zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali i zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela, jer se sumnjiči da je oštećenicu ranjenu ostavio na mjestu gdje je ozlijeđena i otišao, ali ćemo za sve čekati vještačenja”, rekao je Ujević u izjavi za Hinu.

Vewć je odgovarao zbog obiteljskog nasilja

Osumnjičenik je bivši suprug žrtve. U postupku su rastave braka i imaju osmogodišnje dijete. Već ranije je odgovarao prekršajno zbog nasilja u obitelji, također prema supruzi.

‘BILA JE PRI SVIJESTI, ALI POTPUNO NEPOVEZANA’: Propucana, na rubu smrti, sama se dovezla u karlovačku bolnicu

Zamjenik županijske državne odvjetnice Dubravko Skolan ranije danas također je ispitao 36-godišnjaka, te je rekao da se istražuje iz kojeg joj je vatrenog oružja u automobilu nanio prostrijelnu ranu trbuha, te da je kazneno prijavljen za teško ubojstvo u pokušaju.

Izvan životne opasnosti

Dežurni kirurg karlovačke bolnice Nenad Božić rekao je u nedjelju da je pacijentica tijekom postoperativnog oporavka dobro i da više nije životno ugrožena.

“Možemo reći da pacijentica jest u teškom stanju, ali da za sada stanje ide prema boljem, jer je postoperativno sve uglavnom u redu”, rekao je Božić.

Također je potvrdio da je pacijentica bila teško životno ugrožena u petak, kada se sama dovezla automobilom u karlovačku bolnicu.

Povratak na Net.hr