Poznati biznismen i bivši konzul u džep stavio više od milijun kuna

Ante Madunić, bivši konzul Hrvatske u SR Njemačkoj i Švicarskoj, te suvlasnik splitskog hotela Globo suočio se s još jednom optužnicom, ovog puta Županijskoga državnog odvjetništva u Splitu. Tereti ga se za četiri kaznena djela zloporabe u gospodarskom poslovanju te dvije utaje poreza.

Naime, Madunić je od četiri kupca od 2007. do 2009. godine uzeo novac za prodane stanove od čega je dio položio na račun svoje tvrtke, dok je dio od ukupno oko 154.000 eura odnosno oko milijun i 170.000 kuna zadržao za sebe čime je oštetio svoju tvrtku, piše Slobodna Dalmacija.

Utaja poreza

Što se tiče neplaćenog poreza u jednom je slučaju izbjegao plaćanje oko 58.000 kuna, dok je u drugom slučaju svota za koju je neplaćanjem poreza oštetio državu oko 830.000 kuna. Navodno je Madunić, na zamolbu splitskog ŽDO-a, ispitan u kantonalnom tužiteljstvu u Livnu te da je dao vrlo iscrpnu obranu u kojoj je negirao djela koja mu se stavljaju na teret.

Prije dva mjeseca Općinsko državno odvjetništvo u Splitu protiv Madunića je podiglo optužnicu zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, kojom se za svoju tvrtku domogao 1,6 milijuna eura.

Tom ga se optužnicom tereti da je u razdoblju od početka 2006. godine do kraja 2009. godine, u Splitu, kao direktor i osnivač trgovačkog društva Virgula iz Splita, zaključio s kupcima, i to jednim trgovačkim društvom iz Splita i devet hrvatskih državljana, ugovore o kupoprodaji stanova.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr