banner

RIPORTAL

POŽAR U STROGOM CENTRU RIJEKE: Planulo zbog starog štednjaka, vatrogasci se bore s vatrom

Prema prvim, neslužbenim informacijama s terena, vatra je izbila sa starog štednjaka i vrlo brzo zahvatila okolne zapaljive predmete u stanu – ali i krovište zgrade

Požar koji je u utorak oko 17 sati zahvatio stan u Ulici Matije Gupca u središtu Rijeke te se proširio na tavanski prostor i kroviše zgrade stavljen je pod nadzor vatrogasaca u 18,50 sati, doznaje se iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke. Požar je pod nadzorom. Još se radi na osiguranju požarišta, kako bi se požar potpuno ugasio.

Požar izbio na starom štednjaku

U strogom centru Rijeke, u zgradi u Ulici Matije Gupca omeđenoj Jedrarskom i Bačvarskom ulicom, nešto iza 17 sati izbio je požar, javlja RIportal.

Na terenu su vatrogasci iz Javne vagtrogsane postrojbe Rijeka s nekoliko vozila.

Vatra je izbila u stanu u potkrovlju zgrade u Ulici Matije Gupca. Vatrogasci gase vatru služeći se pokretnim ljestvama s vozila. U početku akcije gašenja imali su problema s pronalaskom hidranta koji je, prema izjavama svjedoka, bio zaklonjen vozilima i nije mu se moglo prići. Iz zgrade se uzdiže gust dim a u zraku se osjeti snažan smrad paljevine.

Prema prvim, neslužbenim informacijama s terena, vatra je izbila sa starog štednjaka i vrlo brzo zahvatila okolne zapaljive predmete u stanu – ali i krovište zgrade! Snimke požara možete pogledati OVDJE.

izvor: RIportal

Požar gasilo 12 vatrogasaca, nema ozlijeđenih

Po riječima zamjenika zapovjednika Darija Gauša, dojava o požaru u stanu površine oko 50 četvornih metara zaprimljena je u 17,15 sati. Prema prvim podacima, ozlijeđenih nema.

Požar je gasilo 12 vatrogasaca, a na požarištu su tri vatrogasna vozila.

Povratak na Net.hr