banner

KONTEJNERI NA SPINUTU

POŽAR U SPLITU: Vatra izbila iz PVC kontejnera i proširila se na tri automobila; U tijeku je policijski očevid

Splitski vatrogasci u četvrtak u 2:30 u noći dobili dojavu o požaru PVC kontejnera u kojem su nagorjela tri automobila. Vatra je ugašena, a policija traga za počiniteljima

Tri su automobila nagorjela u požaru koji je buknuo u prvim satima četvrtka u kontejnerima na Spinutu, doznaje se od splitske policije.

Dojavu o požaru u Teslinoj ulici u Spinutu vatrogasci su dobili u četvrtak u 2.30 sati. Tamo je vatra izbila u tri PVC kontejnera, te se proširila na tri parkirana vozila zahvativši im stražnji dio.

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split vatru su ugasili pola sata kasnije. Policija će na mjestu događaja obaviti očevid.

POKUŠAJ UBOJSTVA U ZAGREBU: Pritvor za osumnjičenog (28); Ispalio nekoliko hitaca prema 40-godišnjaku, jednim ga je pogodio

Traga se za počiniteljima

Paljenje kontejnera u Splitu postala je već uobičajena pojava. Do sada je zapaljeno i uništeno na stotine kontejnera, a time i automobila koji su uglavnom parkirani uz kontejner, pa se vatra vrlo brzo proširi na njih. Tim požarima je pričinjena velika materijalna šteta gradskoj tvrtki “Čistoća” čiji su kontejneri i građanima, vlasnicima vozila, ali i trošak intervencija vatrogasaca koji zasigurno ukupno prelazi milijun kuna.

Policija uglavnom još uvijek traga za počiniteljima većine takve vrste paleži iako je određen broj počinitelja otkriven i kazneno prijavljen.

TUŽNA REALNOST 70 KILOMETARA OD ZAGREBA: I prije potresa neki su morali živjeti bez struje. Zašto? ‘Nisu nas vidjeli…’

Povratak na Net.hr