OPET GORI

POŽAR NA ZAGREBAČKOM ODLAGALIŠTU CIOS: Radnici su počeli gasiti vatru, stigli i vatrogasci. Zna se što se zapalilo

Radnici su počeli gasiti vatru, a u pomoć su došli vatrogasci iz postaja Jankomir, Centar i Novi Zagreb

Iz još nepoznatog razloga u četvrtak oko 16 sati izbio je požar na zagrebačkom odlagalištu otpada Cios na Jankomiru.

Prema prvim informacijama gori 50×50 metara, javlja 24sata.

Pozvani su i lokalni DVD-ovi

Radnici su počeli gasiti vatru, a u pomoć su došli vatrogasci iz postaja Jankomir, Centar i Novi Zagreb. Pozvani su i lokalni DVD-ovi.

O požaru su se oglasili i iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, a priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Danas oko 16 sati Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba dobila je dojavu o požaru u krugu CIOS-a do kojeg je došlo zbog manjeg zapaljenja drvnog materijala tijekom obrade drvenog otpada. Dežurni vatrogasci tvrtke o požaru su izvijestili Javnu vatrogasnu postrojbu koja je na teren izašla s 9 vozila i 24 vatrogasca. U gašenju su pomogli i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava te je pravovremeno onemogućeno širenje vatre na ostatak prostora i otklonjena mogućnost naknadnog zapaljenja.

Na terenu se osim pripadnika Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasaca nalaze i djelatnici Policijske uprave zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Policijska uprava zagrebačka će očevidom utvrditi uzrok požara”, napisali su.

Gorio drveni otpad

Pomoćnik zapovjednika za tehniku i taktiku JVP Grada Zagreba Tomislav Resman za N1 je rekao da se može pretpostaviti da je riječ o požaru drvenog otpada koji je bio u stroju za obradu drvenog otpada.

“To će policija izvješćem i očevidom utvrditi kako je došlo do požara. Nije tako puno izgorilo, ovo mi je jedan od dražih požara na CIOS-u jer nije bilo opasnosti za građane i mogućnosti da se požar proširi, došli smo na vrijeme. Njihovi vatrogasci su sami počeli gasiti, zvali su nas u pomoć, kada smo došli ovdje vidili smo da nije alarmantno”, opisuje.

Na pitanje da je u šest godina bilo pet požara i većinom ljeti kaže: “Ova tvrtka se bavi reciklažom otpada, imaju jako puno raznih vrsta materijala drvo, plastika, pet ambalaža, aluminij, apsolutno sve imaju ovdje i njihov proces rada je da prilikom rastavljanja koriste uređaje, režu cijevi ili nešto drugo i za očekivati je da će se pojaviti požar, to nije samo kod nas u Hrvatskoj nego u cijelom svijetu.

Sva ta postrojenja za reciklažu bilježe požare, nije to da je kod nas zato što su kod nas gospdin Pripuz ili Bandić u igri, to je jednostavno takav proces rada”, kaže Resman.

Na terenu su, osim pripadnika Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasaca, bili i djelatnici Policijske uprave zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Policijska uprava zagrebačka će očevidom utvrditi uzrok požara.

Povratak na Net.hr