NAKON UDARA MUNJE

PANIKA U MAKARSKOJ, BJESNI POŽAR NA BIOKOVU: Vatra je prešla na makarsku stranu planine

Požar na Biokovu u nedjelju ujutro je uzrokovao udar munje. Aktivan je već četvrti dan, a vatrogasci s njim imaju velikih problema jer gori na vrlo nepristupačnom terenu.

U popodnevnim satima na terenu je djelovao kanader, no nije puno pomoglo. Svi se nadaju kiši.

Vatra je s vremenom prešla na makarsku stranu planine, najviše je vidljiva iznad predjela Veliko Brdo. No, fronta još nije ni blizu kuća i nema govora o evakuaciji u tom dijelu Makarske.

Vatrogasci jedino strahuju od jačeg vjetra koji bi pogoršao situaciju na požarištu te ugrozio naseljene dijelove grada, javlja Slobodna Dalmacija.

‘Poslat ćemo ujutro dva airtractora koji će cijeli dan nadlijetati i natapati požarište, vidjet ćemo s kojih ćemo ih područja povući’, rekao je za N1  glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

‘Radi se o nepristupačnom terenu, gori na 1400 metara nadmorske visine, nema tu nikakvih objekata, naselja i ničeg u blizini. Čak smo spustili sve vatrogasce niže da ne ugrozimo njihove živote. Oni ostaju dežurati ispod požarista’, rekao je Dražen Glavina.

‘Vatra se razbuktavala kako se noć približavala, a sad situacija najgore izgleda poviše makarskog predjela Veliko Brdo. Nadziremo situaciju na terenu a vatrogasci čine sve što je u njihovoj moći’, rekao je Velimir Vidak Buljan, ravnatelj Parka prirode Biokovo za Slobodnu.

Zagrepčanka koja ljetuje u Maraskoj kazala je kako se situacija s dolaskom večeri pogoršala.

‘Nešto ranije kanader je bio tu, ali sada se sve rasplamsalo, vidi se i plamen… Počinje se polako spuštati niz brdo’, rekla je za Jutarnji.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr