Vatrogasci bili zarobljeni u vatrenom obruču

Petorica vatrogasaca u jednom su trenutku u zaleđu Skradina ostala zarobljena u vatrenom obruču. Kada su ušli u šumu vjetar je promijenio smjer te su ostali u okruženju. Krenula je akcija spašavanja u kojoj je sudjelovao i kanader. Srećom sve je dobro završilo.

Požar na području Bratiškovci kod Skradina ponovno se aktivirao. Požar gase Državna intervencijska postrojba Šibenik i lokalne vatrogasne snage, a iz zraka tri Canadaira.

Sat i pol trajalo spašavanje

HTV javlja da je umalo izbjegnuta tragedija jer je pet vatrogasaca ostalo je zarobljeno u vatrenom obruču. Sat i pol trajalo je njihovo spašavanje. Oni su ušli u šumu te su na livadi željeli gasiti požar, no vjetar je promijenio smjer te su ostali u vatrenom okruženju. Dva kanadera ciljano su gasila vatru oko njih, a oni su se sa svojim ručnim resursima vode polako probijali na sigurno. Nakon ove akcije nisu ozlijeđeni te su se vratili gašenju požara.

Gorjelo i kod raketne baze

JVP Split zaprimila je 18. kolovoza u 22:17 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru u mjestu Sitno Donje kod Žrnovnice. U gašenju požara sudjelovale su sve raspoložive županijske vatrogasne snage sa 70 vatrogasca i 20 vatrogasnih vozila. Požarom je zahvaćeno 25 ha borove šume i trave. Rano jutros bila su angažirana četiri kanadera i dva helikoptera. Požar je tijekom dana ugašen.

Nisu ugrožene kuće

Vjetar je požar tijekom noći širio u pravcu raketne baze u Žrnovnici, izvijestili su u Županijskom operativnom vatrogasnom centru u Splitu. Vatra nije ugrozila raketnu bazu niti kuće, rekli su u centru.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr