PALEŽ U ZAGREBU

POZADINA SPALJENOG MERCEDESA NA TREŠNJEVCI: Vlasnica je kći Hrvoje Petrača, još uvijek se ne zna tko je počinitelj

U noći sa srijede na četvrtak zapaljen je automobil u vlasništvu 24-godišnje poduzetnice Montane Lorene Mikulić, kćeri Hrvoja Petrača i Mirjane Mikulić

Pod okriljem noći sa srijede na četvrtak na zagrebačkoj Trešnjevci izgorio je skupocjeni Mercedes CLA. Policija je utvrdila da su “nepoznati počinitelji najvjerojatnije otvorenim plamenom zapalili vozilo i pritom pričinili štetu od 220.000 kuna”. Osim Mercedesa, stradala je i Opel Insignia, kojoj je vatra rastopila branik i nosač registracijske pločice.

Mlada poduzetnica

I dok policija traga za piromanima koji su paležom počinili kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, Jutarnji doznaje kako je automobil bio u vlasništvu 24-godišnje vlasnice agencije za luksuze nekretnine, Montane Lorene Mikulić. Ona je začula eksploziju, no nije znala što se događa sve dok kroz prozor nije uočila da joj auto gori. Sve su snimile i nadzorne kamere, a policija je već izuzela snimke.

“Policija je utvrdila da je požar podmetnut i da mi je auto zapaljen namjerno, ali zbog tajnosti postupka ne mogu reći ništa drugo. I ne, nisam nikad ni poslovno ni privatno primala nikakve prijetnje ili upozorenja, a sve su snimile nadzorne kamere na zgradi”, poručila je vlasnica Mercedesa.

Kćer dvoje podzetnika

Ona je inače kćer dvoje poznatih hrvatskih poduzetnika, Mirjane Mikulić i Hrvoja Petrača. Susjedi u ulici tvrde da majka i kćer žive mirnim životom, no pozadina koja je dovela do napada mogla bi biti puno opasnija.

Naime, Petrača se povezivalo sa zločinačkom organizacijom, a u vrijeme tog suđenja u medijima se puno pisalo i o sporu između Petrača i Mikulec zbog dokazivanja očinstva nad Montanom Lorenom. Nakon što je Petrač šest puta izostao s DNK testiranja, sud je odlučio da je Montana Lorena njegova kći i naložio mu da plaća alimentaciju u iznosu od 3150 kuna.

Mirjana Mikulec je inače i bivša supruga Ivana Serdarušića kojeg je 2018. u Amsterdamu ubijen u klasičnoj mafijaškoj sačekuši. Njega je smaknuo Mađar Csaba Dere koji je optužen i za ubojstvo Nebojše Markovića u Beogradu te još jedne osobe u Budimpešti.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr