DIVLJALI CESTOM

POTVRĐENA OPTUŽNICA: Šefove zadarske prometne policije tereti se za zataškavanje Ćelićevih i Carevih prekršaja

U ožujku 2019. i Ćelić i Car uhvaćeni su u prekršajima u prometu, ali nisu procesuirani

Splitski Županijski sud potvrdio je optužnicu protiv bivših šefova zadarske prometne policije Ivice Rumore i Luzarija Kulaša. Kako javlja Dalmatinski portal, njih USKOK tereti za zlouporabu položaja i ovlasti te zataškivanje prekršaja zamjenika glavnog ravnatelja policije Josipa Ćelića i načelnika PU krapinsko-zagorske Darka Cara.

U ožujku 2019. i Ćelić i Car uhvaćeni su u prekršajima u prometu, ali nisu procesuirani. To je napravljeno tek kada je policija zaprimila upite medija. Podsjetimo, RTL je prošle godine objavio snimke Ćelićevog divljanja cestom u Audiju. Tada ga je prestretač snimio i izmjerio brzinu od 166 km/h na dionici gdje je ograničenje brzine 50 km/h.

LUDILO NA CESTI: Drugog čovjeka policije sud oslobodio zbog čudnog razloga, stručnjak: ‘Sada je jasno što je problem’

Kome se što stavlja na teret?

Prema pisanju Dalmatinskog portala, Rumora se tereti da je do primopredaje dužnosti u srpnju prošle godine spriječio pokretanje prekršajnih postupaka protiv ovih visoko pozicioniranih policajaca nakon što je preuzeo zapisnike o izmjerenoj brzini kretanja vozila s pripadajućim izvješćima o počinjenim prekršajima.

Svom nasljedniku Kulašu je predao dokumentaciju, ali ni od do kraja listopada nije poduzeo niti jednu zakonski propisanu radnji za pokretanje prekršajnih postupaka. On je službenicima referade za prekršaje dostavio službenu dokumentaciju također tek nakon upita medija o Ćeliću. Nakon što je afera izašla u javnost, Ćelić je podnio ostavku. Zadarski Prekršajni sud ga je oslobodio te dao obrazloženje da je Ćelić bio na tajnom zadatku.

Car je vozio 50 km brže od ograničenja brzine i jurio je 122 km/h.

Povratak na Net.hr