U STRAHU SU VELIKE OČI

I DALJE TRAGAJU ZA OPASNIM PSIHOPATOM: Konobarica digla lažnu uzbunu, u Rijeci priveli jednog muškarca

Policija je pozvala građane da dojave eventualna saznanja o Dragi Babiću, koji je još 22. lipnja pobjegao iz Psihijatrijske bolnice na Rabu.

Svaku prijavu da je odbjegli Babić viđen ovih dana policija je detaljno provjerila, ali na žalost niti jedna se nije pokazala točnom, piše Novi list.

OBITELJ STRAHUJE OD PSIHOPATA: ‘Pucao je mojoj Aniti u glavu. Bojim se za unuke i drugu kćer’

Tražio da mu ukapaju pivo kroz braunilu

Jedna od tih prijava bio je i ‘susret’ konobarice iz ugostiteljskog lokala u trgovačkom centru na Podmurvicama s navodno odbjeglim Babićem koji nije prijavila policiji. Ona je sumnjala da je upravo Babić osoba koja je u nedjelju došla u lokal. Bio je u donjem dijelu pidžame i u košulji dugih rukava, a na laktu je imao braunilu.

Muškarac se navodno spustio iz lokala na katu u prizemlje gdje je od konobara tražio da mu se pivo ukapa kroz braunilu. Neslužbeno se doznaje da su policijski službenici pronašli tu osobu i vratili je na odjel KBC-a odakle se prethodno udaljila.

Policija je dobila dojavu i da je osoba slična Babiću viđena u Oštrom te u još nekim trgovačkim centrima, no, na žalost, i te su dojave pokazale netočnima.

Policija traga za odbjeglim Dragom BabićemFoto: izvor: MUP

Potraga zasad bez ikakvih rezultata

Iako se, navodno, otežano kreće i govori, njegov bijeg unio je nemir među žitelje šireg područja Rijeke jer je riječ o osobi koja je 2009. pokušala ubiti dvoje ljudi, a potom i sebe. Tada nije završio ni na sudu ni u zatvoru nego u psihijatrijskoj ustanovi jer je bio proglašen ‘procesno nesposobnim’.

Nakon njegova bijega najviše strahuje obitelj Željka Šalova čijoj je tada 19-godišnjoj kćeri Aniti Babić pucao u glavu na kućnom pragu. Djevojka otad živi priključena na respirator.

Potraga za Babićem do danas nije dala nikakve rezultate.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr