Poništena presuda bivšem ministru: ‘Primio je to vrlo emotivno’

Vrhovni sud ukinuo je presudu u slučaju ‘Kamioni’ kojom su bivši ministar obrane Berislav Rončević i njegov tadašnji pomoćnik Ivo Bačić nepravomoćno osuđeni na četiri, odnosno dvije godine zatvora.

Odluku Vrhovnog suda potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

“Da, odlukom Vrhovnog suda ukinuta je presuda u tom predmetu i kompletan spis je vraćen na ponovno suđenje u tom predmetu”, potvrdio je Devčić.

Rončevićev odvjetnik Krešimir Vilajtović rekao je da odluka nije bila neočekivana i da su se tome cijelo vrijeme nadali. “Gospodin Rončević trenutno je u vrlo emocionalnom stanju”, kazao nam je.

“On je, naravno, to primio vrlo emotivno jer je sve ove godine bio pod pritiskom i bit će i dalje dok se to pravomoćno ne okonča, ali naravno da mu je sada lakše kada više nema četiri godine ‘nad glavom'”, kazao je Rončevićev odvjetnik.

Podsjetimo, zagrebački Županijski sud je 2010. godine nepravomoćno osudio bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića i njegovog pomoćnika Ivu Bačića 2010. na četiri odnosno dvije godine zatvora zbog pogodovanja prilikom nabavke kamiona za MORH. Teretilo ih se da su tom nabavkom oštetili državni proračun za 10, 2 milijuna kuna.

Povratak na Net.hr