'ŠTO LIJEČITE TO GO..O'

POLICIJA ŠTITI UBOJICU: Upao na ‘intenzivnu’ i pokušao isključiti aparate Splićaninu koji je upucao suprugu

Splitska policija na odjelu neurokirurgije čuva Borisa Čipčića iz Splita, koji je potkraj rujna u Splitu iz jurišne puške “zagi” brutalno ubio svoju suprugu Maricu, a potom hicima u glavu iz iste puške pokušao sebi oduzeti život.

Policija je pozvana da u KBC-u Split štiti život ubojice zbog bizarnog događaja, koji se, kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, nedavno dogodio u splitskoj bolnici na Jedinici intenzivnog liječenja (JIL), gdje je Čipčić bio smješten do prije nekoliko dana.

DETALJI TRAGEDIJE U SPLITU: ‘Nazvao me i samo rekao: Moram ti ispričati nešto strašno’

‘Što liječite to g…o’

Prema tom izvoru, nedavno je na JIL došla muška osoba koja je prijetila da će ubiti Čipčića. Ni tu se nije primirio već je htio isključiti medicinske aparate koji su Čipčića održavali na životu. Ujedno, prijetio je i medicinskom osoblju, negodujući što uopće liječe Čipčića uz poruku “što liječite to g…o”.

O tom događaju odmah je izviještena policija, koja je poslala policijsku ophodnju da utvrdi tko je prijetio na JIL-u, međutim, nakon dolaska na mjesto događaja nasilnika nisu zatekli jer se već udaljio. Nakon tog ‘prepada’ u splitskoj bolnici, policija je zaključila kako Čipčiću moraju pružiti fizičku zaštitu.

Premješten na neurokirurgiju

U međuvremenu, Čipčića su zbog poboljšanog zdravstvenog stanja premjestili s JIL-a na odjel neurokirurgije, gdje je posjetiteljima kudikamo lakše doći u kontakt s pacijentom nego što je to slučaj na JIL-u, pa sada 24 sata dnevno ispred njegove sobe sjede djelatnici policije.

Inače, Čipčićevo zdravstveno stanje se popravlja. Kako Slobodna Dalmacija doznaje iz bolničkih izvora, samostalno diše, više nije priključen na respirator, a otvara i oči. No, liječnici s njime ne mogu uspostaviti verbalni kontakt, jer ne može govoriti, budući da se vrlo vjerojatno nalazi u stanju tzv. plitke kome.

Ujedno, medicinsko osoblje u ovom trenutku ne može utvrditi ni koliko je Čipčić, u trenutku kada otvori oči, svjestan svoje okoline, odnosno onoga što se zbiva oko njega. Za sada, zbog njegova zdravstvenog stanja, a i zbog mogućnosti da se ono pogorša, nikakvi operativni zahvati ne dolaze u obzir.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr