Šokantni spot: 'Svakog trena mogu umrijeti'

‘Svakog trena mogu umrijeti, ni jedan lijek ne može me izliječiti, ni jedan doktor ne može me spasiti’. Riječi su to iz šokantnog spota koji je MUP objavio u želji da vozače upozori na nemar i činjenicu da alkohol i vožnje nisu dobra kombinacija.

U Hrvatskoj se samo u prvih 10 mjeseci ove godine dogodilo 30 tisuća prometnih nesreća, a od toga su ih više od četiri tisuće uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola. Crna brojka je 325 smrtno stradalih osoba. “Razmisli, kad idući put sjedneš za volan”, poručuju iz Policije.

Odgovorno konzumiranje alkohola

“Svakog trena mogu umrijeti, ni jedan lijek ne može me izliječiti, ni jedan doktor ne može me spasiti. Ljude koje čeka smrt na hrvatskim cestama još stigneš spasiti”, šokantne su to rečenice još šokantnijih scena novog video spota Dalibora Matanića premijerno predstavljenog u Ravnateljstvu policije. Njime MUP i Zagrebačka pivovara kreću u novu rundu borbe protiv suzbijanja alkohola među vozačima.

“Cilj kampanje je promocija odgovornog konzumiranja alkohola, odnosno dodatnog senzibiliranja javnosti o ovom problemu”, rekao je Josip Mataija iz Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a.

“Podižemo svijest. Apsolutno je neprimjereno konzumirati alkohol i voziti”, dodala je Tina Puhalo Grladinović iz Zagrebačke pivovare.

Alkoholizirani vozači u prvih su deset mjeseci 2012. izazvali 4.170 prometnih nesreća u kojima su smrtno stradale 93 osobe. Prve konkretne akcije kreću već za Martinje. Riječ je o učestalijim policijskim patrolama na svim frekventnijim mjestima po Hrvatskoj.

“U ove ciljane aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, a koristit ćemo i svu raspoloživu tehniku, od uređaja za testiranje na alkohol i drugu do uređaja za kontrolu brzine”, rekao je Mataija.

Povratak na Net.hr