DETALJI VELIKE AKCIJE

POLICIJA UPALA U KUĆE BEZUKOVIH PRIJATELJA: ‘Pročešljali’ napadačeve društvene mreže pa krenuli u akciju; evo što pokušavaju doznati

Policajci Odjela za kibernetičku sigurnost su pregledali Bezukovu komunikaciju s drugim osobama, a zatim komunikaciju koju su te osobe imale prema trećim itd

Policija ne staje sa istraživanjem nakon što se dogodio napad 22-godišnjeg Danijela Bezuka na Markovu trgu kada je pucao iz kalašnjikova i teško ranio policajca. Kako doznaje Jutarnji list, u utorak ujutro policija je došla na vrata nekolicine mlađih osoba iz Sisačko-moslavačke županije. Razlog je bio pronalazak ilegalnog oružja.

Ovoga puta radilo se o mlađim osobama starima između 28 i 32 osobe koji su bili prijatelji ili poznanici pokojnog Bezuka. Riječ je o osobama koje su s njim na neki način bile u komunikaciji. Jutarnji list javlja da je u tim pretragama pronađen jedan ilegalni revolver pa je protiv 32-godišnjaka podnesen optužni prijedlog zbog kršenja odredbi Zakona o oružju.

Policajci Odjela za kibernetičku sigurnost su pregledali Bezukovu komunikaciju s drugim osobama, a zatim komunikaciju koju su te osobe imale prema trećim itd.

Treći val istrage usmjeren na društvene mreže

Prvi val kriminalističkog istraživanja bio je usmjeren prema najbližoj rodbini i okolini pokojnog napadača pa su u njegovoj obiteljskoj kući pronašli dvije ilegalne snajperske puške. Drugi val obuhvaćao je prijetnje koje su na društvenim mrežama objavljivanje premijeru Andreju Plenkoviću, a koje su ocijenjene potencijalno opasnima. U trećem valu, ovom najnovijem, analizirani su profili na društvenim mrežama osoba koje su kontaktirale s Bezukom, a na kojima su se te osobe prije fotografirale s ilegalnim oružjem, doznaje Jutarnji list.

Policija je potencijalni krug sumnjivih osoba suzio na pet ljudi. Zatim su policajci dobili sudske naloge i u utorak krenuli s pretragama. Ono što policija pokušava otkriti jest tko je osoba koja je Bezuku nabavila AK-74 i dva okvira streljiva kojima je izveo napad na Banske dvore. Ta nepoznanica je još u cijeloj priči neriješena.

Ta osoba bi, kada bi ju policija uspjela identificirati, mogla odgovoriti je li joj Bezuk rekao za što mu kalašnjikov treba. Odgovor na to pitanje moglo bi otvoriti i nove smjerove istrage, piše Jutarnji list.

Povratak na Net.hr