Otkriveno za što se sve sumnjiči sin načelnika zagrebačke policije

Sina načelnika zagrebačke policije Gorana Burušića, policijski Odjel za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta sumnjiči za više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprava počinjenih 2011. i prošle godine.

U kaznenoj prijavi koju je policija predala Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu navodi se da je 27-godišnji S.B., čiji identitet nije naveden, krivotvorio dokumentaciju raznih društava u kojima je prikazivao da su razne osobe njihovi zaposlenici iako nisu bili. Zatim je s pomoću takvih krivotvorina navodno realizirao kredite za sebe i druge na štetu većeg broja osoba koje su te kredite zatim morale otplaćivati.

Određen pritvor

U tužiteljstvu navode da su nakon razgovora s osumnjičenikom od suca istrage zatražili da ga zadrži u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, javlja HTV.

Na zagrebačkom Županijskom sudu doznaje se da je pred suca istrage Zdenka Posavca, koji mu je i odredio istražni zatvor, u srijedu navečer doveden samo S.B., ali ne i ostali koje se, zajedno s njim, sumnjiči za krivotvorenje isprava i prijevare.

Podsjetimo, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić stavio je svoj mandat na raspolaganje.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u četvrtak da neće prihvatiti ostavku. Na novinarsko pitanje je li sigurno da Burušić nije znao što mu radi sin, Ostojić je izjavio da o tome dovoljno govori to što mu je sin u pritvoru.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr