Za trag koji vodi do ubojice mladića policija nudi 70 tisuća kuna

Za svaku korisnu informaciju koja bi mogla pomoći u rasvjetljavanju zločina koji se dogodio u zagrebačkom naselju Špansko 7. srpnja 2012., kada je ubijen Hrvoje Turibak, MUP je raspisao nagradu od 70 tisuća kuna.

“Sedmog srpnja 2012. godine između 14 i 15 sati u ulici Drage Gervaisa, u stanu u kojem je živio uz roditelje i brata, na štetu 24-godišnjaka počinjeno je kazneno djelo teškog ubojstva na okrutan i podmukao način opisano u čl. 111 st 1 KZ-a RH.
Usprkos provedenom opsežnom kriminalističkom istraživanju, policijski službenici nisu došli do saznanja koja bi ukazala na identitet počinitelja”, navodi se u policijskom priopćenju.

Podsjetimo, u prizemnom stanu te je ljetne subote poslijepodne, 7. srpnja 2012. godine, mrtvog Hrvoja Turibaka (24) pronašao njegov mlađi brat Tomislav.

Brat ubijenog mladića neko vrijeme je bio jedini osumnjičeni, a kasnije su ga istraga i novi dokazi ipak oslobodili. Do danas ubojica zagrebačkog studenta nije pronađen.

U cilju pribavljanja korisnih informacija o identitetu nepoznatog počinitelja ovog kaznenog djela, sukladno članku 78. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima i članku 116. Pravilnika o načinu policijskog postupanja, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, donio je Odluku o raspisivanju nagrade u iznosu od 70.000 kuna za davanje obavijesti koja će rezultirati ili doprinijeti razrješenju ovog teškog kaznenog djela

Policija poziva sve osobe koje imaju korisne obavijesti o ovom kaznenom djelu da se jave policiji na telefon 192, e-mailom na adresu zagrebacka@policija.hr kao i osobno u najbližu policijsku postaju ili izravno Službi općeg kriminaliteta u Zagrebu, Heinzelova 98.

Za ubojstvo koje se u srpnju 2012. dogodilo u Španskom MUP je nagradu raspisao prvi put krajem srpnja 2014., ali, s obzirom da su opet građane pozvali na suradnju, nisu još na tragu ubojici.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr