ISTRAGA MUP-A / Policija istražuje više osoba zbog javnog poticanja na terorizam: Priveden je Marko Francišković

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Radi se o istraživanju sumnji u radnje kojima se potiče na narušavanje temeljnih ustavnih, političkih, gospodarskih ili društvenih struktura RH

3.12.2021.
14:04
Dusko Jaramaz/PIXSELL
Play logo

MUP je danas priopćio da policijski službenici Uprave kriminalističke policije u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu na području pet policijskih uprava – zadarske, šibensko-kninske, zagrebačke, bjelovarske i ličko-senjske - provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Javno poticanje na terorizam. 

Kako doznaje Index, među osobama koje su danas privedene zbog sumnje da su javno poticale na terorizam su Marko Francišković i Natko Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francišković je bio jedan od govornika na nedavno održanom prosvjedu protiv covid potvrda u Zagrebu i Šibeniku, dok mediji za Kovačevića ističu da 2016. godine gostovao u HRT-ovoj emisiji u kojoj je iznio teoriju prema kojoj osnivač i vlasnik Microsofta Bill Gates ''želi pobiti Hrvate''.

MUP navodi da se radi o istraživanju sumnji u radnje kojima se potiče na narušavanje temeljnih ustavnih, političkih, gospodarskih ili društvenih struktura Republike Hrvatske napadom na tjelesni integritet drugih osoba i na javne objekte, navodi se u priopćenju.

Današnjim radnjama obuhvaćeno je više osoba s navedenih područja koje su pod nadzorom policije. Tijekom današnjeg dana i narednih dana provodit će se dokazne radnje pretraga objekata, vozila i druge opreme važnih za ovo istraživanje, stoji u priopćenju.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo