POLITIČKI MOTIVIRANO

POLICIJA IH KAZNENO PRIJAVILA: Uhvaćeni mladići koji su u smeće bacili zastavu HDZ-a

Policija je pronašla dvojicu počinitelje koji su u izbornoj noći s 10. na 11. rujna u Otočcu sa zgrade stranačkih prostorija otrgnuli HDZ-ovu zastavu zajedno s držačem i bacili u smeće, te će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu zbog oštećenja tuđe imovine, izvijestila je u četvrtak Ličko senjska Policijska uprava.

Kako se navodi u priopćenju, osnovano se sumnja da su dvojica mladića od  23 i 19 godina noću s 10. na 11. rujna s pročelja zgrade u Otočcu otrgnuli zastavu jedne političke stranke i bacili ju u kontejner za smeće, pri čemu su slomili i metalni nosač za zastavu.

Svi sretni zbog pronalaženja krivaca

Hina neslužbeno doznaje da su počinitelji D. T. (19) i J. M. (23).

Nezavisni gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac izrazio je zadovoljstvo što su počinitelji pronađeni, rekavši kako se pokušavalo insinuirati da je u to bila upletena nezavisna lista, vladajuća u Gradu Otočcu, a čiji su članovi na prošle parlamentarne izbore izašli zajedno s Mostom nezavisnih lista.

“Ne znam tko su ti mladići, ali uvjeren sam da nitko nama sklon ne bi takvo što učinio, jer to nije u duhu demokracije, svatko ima pravo djelovati i isticati svoje simbole. Pripisivali su to i nama, no nikome od nas ne bi palo na pamet da takvo što učini”, rekao je Kostelac.

Predsjednik HDZ-a Otočac Branislav Šutić rekao je Hini kako je zadovoljan što je policija razriješila taj događaj, prvenstveno radi toga što su u gradu također insinuirane priče da su to učinili članovi HDZ-a sami.

‘Politički motiviran događaj’

“Izašlo je na vidjelo da su to učinili mladići koji podržavaju drugu političku opciju, odnosno da je to bio politički motiviran događaj, a žalosti me što se moglo desiti u mom gradu da itko baci HDZ-ovu zastavu u smeće. Pri tom mi je drago što se pokazalo da nije istina da je HDZ Otočca bio razjedinjen i da bi to mogao učinio netko od naših članova, što pokazuje i rezultat izbora, osvojenih 55 posto glasova”, rekao je Šutić.

Otkrivanjem počinitelja zadovoljan je i Milan Tomaić, predsjednik SDP-a u Otočcu, koji je također rekao kako nije mu poznato tko su ti mladići, te je i dalje uvjeren da nitko od članova SDP-a tako što ne bi učinio. Ustvrdio je kako će se pokazati da su to bile “političke igre”.

Povratak na Net.hr