banner

NEMA NERAVILNOSTI

POLICIJA I INSPEKCIJA POSJETILE DOM ZA STARIJE U MOŠĆENICI: Nisu otkrili ništa što bi dokazalo vezanje i drogiranje štićenika

Inspekcija Ministarstva rada provela je u četvrtak izvanredni nadzor u Domu za starije ‘Exclusive’ u Mošćenici zbog uznemirujućih fotografija i optužbi bivše djelatnice, no nije utvrdila nikakve nepravilnosti

Zbog uznemirujućih fotografija i optužbi bivše djelatnice Doma za starije u Mošćenici o postupcima njegove vlasnice prema štićenicima, objavljenima u nekim medijima, inspekcija Ministarstva rada provela je u četvrtak izvanredni nadzor i nije pronašla nepravilnosti. Vlasnica doma Diana Pavičić je slučaj prijavila policiji.

U četvrtak je u Domu za starije “Exclusive” u Mošćenici kraj Petrinje bila inspekcija Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, koja je provela izvanredni nadzor, a vlasnica tog doma slučaj je prijavila policiji, koja je najavila kriminalističko istraživanje. Optužbe, koje su najprije objavljene na Facebook stranici bivše djelatnice, a poslije su ih prenijeli i mediji, bile su vrlo teške: da se štićenici vežu, žive u neljudskim uvjetima, drogiraju tabletama i sl.

ZBOG FOTOGRAFIJE ŠTIĆENICE VEZANE ZA KREVET POLICIJA ISTRAŽUJE DOM U MOŠĆENICI: ‘Zgrozilo me ono što sam vidio’

Inscenirani napad triju bivših njegovateljica

Vlasnica Diana Pavičić u izjavi za Hinu je ocijenila kako je riječ o insceniranom napadu triju bivših njegovateljica na nju, iako joj, kako kaže, motivi još nisu potpuno jasni. Pretpostavlja, kako je dodala, da bivše radnice žele da se zatvori djelatnost. Kako je istaknula, inspekcija nije pronašla nikakve nepravilnosti. Inspektori su razgovarali sa sedam od devet korisnika Doma jer je jedan korisnik u izolaciji, a drugi na hospitalizaciji. Razgovor je obavljen bez moje prisutnosti, kao i prisutnosti moga supruga i jedne zaposlenice”, rekla je .

Dodala je da je u zapisniku istaknuto kako su se svi korisnici pozitivno izjasnili o stanju u Domu, o uvjetima života, o odnosu osoblja prema njima, o njezi i brizi te o higijeni i prehrani. “Niti nama se nikada nisu žalili, štoviše, i nama i obitelji su govorili o dobrim uvjetima života u Domu. Ipak, neki od njih su inspektorima spomenuli i probleme s njegovateljicom V. S., koja je jedno kratko vrijeme radila u Domu. Uvjerena sam da je upravo ona u vrijeme noćnog dežurstva vezala, inscenirala cijelu sliku i fotografirala jednu korisnicu te objavila fotografiju”, rekla je i najavila da slijede tužbe “kako bi se utvrdila istina i kaznili krivci za teške optužbe”.

Stigla i policija

Kako bi potkrijepila svoju izjavu, vlasnica Pavičić je mailom poslala i zapisnik s današnjega izvanrednog inspekcijskog nadzora. U zapisniku se među ostalim navodi i da je za vrijeme provođenja inspekcijskog nadzora u dom došao i kriminalistički službenik iz policijske postaje Petrinje koji je po završetku nadzora dobio presliku zapisnika.

Povratak na Net.hr