OŠTEĆENA ŽUPANIJA

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Župana Vladimira Šišljagića tereti se za izvlačenje novca

USKOK je pred Županijskim sudom u Osijeku podignuo optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.

Prvookrivljeni je Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjske županije dok je drugookrivljeni Martin Marolin, pročelnik Agencije za razvoj i Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Županije. Njih se tereti da su u više navrata tijekom 2011. i 2012. godine , u Osijeku, zajedno i sukladno dogovoru, u namjeri da sebi pribave nepripadnu imovinsku korist, sami ili posredstvom III. okr., od vlasnika trgovačkih društava kojima će biti isplaćena financijska pomoć iz proračuna Županije tražili da im zauzvrat predaju do 80 posto isplaćenog iznosa.

“Tako su I. okr. i II. okr., nakon što su donesena rješenja o odobrenju bespovratne financijske pomoći i obavljene uplate, osobno ili posredstvom III. okr., od odgovornih osoba trgovačkih društava u više navrata preuzeli veći dio isplaćenih iznosa. Na opisani su način I. okr. i II. okr. pribavili nepripadnu imovinsku korist od ukupno 122.000,00 kuna, za koji iznos je oštećena Osječko-baranjska županija”, stoji u priopćenju USKOK-a.

Optužnicom je obuhvaćen i Z. M. (1955.).

Povratak na Net.hr