banner

TRAGIČNA NESREĆA

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MLADIĆA KOJI JE USMRTIO OSJEČKOG GLUMCA: Tereti se da je vozio iznad ograničenja i nije pružio pomoć

Podignuta je optužnica protiv 23-godišnjeg Branislava Smiljanića zbog sumnje da je vozilom teško ozlijedio i usmrtio glumca Aleksandra Bogdanovića

Zbog sumnje da je vozilom teško ozlijedio glumca osječkog HNK-a Aleksandra Bogdanovića i nije mu pružio pomoć, a glumac je od posljedica umro u osječkom KBC-u tužiteljstvo je podiglo optužnicu protiv 23-godišnjeg Branislava Smiljanića.

Ne navodeći identitete žrtve i okrivljenika tužiteljstvo je priopćilo kako se 23-godišnjaka tereti da je kazneno djelo počinio 21. prosinca 2019. u 22,36 u Osijeku, svjestan da nema potrebno znanje i vještine, a ni važeću vozačku dozvolu te da zbog toga može ugroziti druge sudionike u prometu.

NOVINARSKA EKIPA OTKRIVA ŠTO SE DOGODILO U NOĆI KAD JE POGINUO OSJEČKI GLUMAC: Klupko nepoznanica počelo se odmotavati

POTRESNA ISPOVIJEST UDOVICE ALEKSANDRA BOGDANOVIĆA: ‘U trenutku tragedije bila sam u dnevnom boravku…’

Vozio preko ograničenja

Optužen je da je vozio brzinom od oko 64 kilometra na sat, što je 14 kilometara brže od ograničenja na tom dijelu ceste i da je dolaskom do raskrižja s kolnikom Vijenca Ivana Meštrovića prednjim dijelom vozila udario 45-godišnjeg Bogdanovića, koji je u tom trenutku prelazio obilježeni pješački prijelaz. Bogdanović je pritom zadobio višestruke teške tjelesne ozljede od kojih je, unatoč intenzivnom liječenju, umro 25. prosinca 2019. u KBC Osijek.

Okrivljenika se tereti i da, iako svjestan da je vozilom ozlijedio drugu osobu, nije zaustavio vozilo i pružio pomoć ozlijeđenom pješaku koji je ostao ležati na kolniku, nego se udaljio vozilom s mjesta prometne nesreće, ne obavijestivši o tome hitnu medicinsku pomoć i policiju, iako je to mogao učiniti bez da ozbiljno ugrozi sebe ili druge.

Protiv 23-godišnjeg vozača, zbog opasnosti od ponavljanja djela, tužiteljstvo je predložilo produljenje istražnog zatvora.

SNIMKA NALETA NA OSJEČKOG GLUMCA DEMANTIRA POLICIJU! Udovica tvrdi: ‘Bilo je očevidaca nesreće, ali i drugih putnika u autu!’

Povratak na Net.hr