INCIDENT KOD SLUNJA

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVOJICE POLICAJACA: Jedan je pretukao migranta iz Afganistana, a drugi to nije prijavio

35-godišnji migrant dobio je više puta šakom u glavu, no to nije sve. Policajac ga je još rukama tukao po tijelu i cipelario nogama

Dvojica policajaca dobili su kaznene prijave zbog premlaćivanja migranta iz Afganistana pa će, po svemu sudeći, za to i odgovarati pred Općinskim sudom u Karlovcu, prenosi KAportal.

“Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv hrvatskih državljanina (1985. i 1993.) i to protiv 35-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela tjelesne ozljede i protiv 27-godišnjaka zbog kaznenog djela neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela”, navodi DORH.

Naime, okrivljenom 35-godišnjaku se optužnicom stavlja na teret da je 11. lipnja 2020. od 19,50 sati do 20,40 sati, kao policijski službenik tijekom obavljanja svoje službe i to prijevoza oštećenog državljanina Afganistana službenim policijskim vozilom od Cetingrada do Policijske postaje u Slunju, u cilju da ga tjelesno ozlijedi, udario ga više puta zatvorenom šakom u predjelu glave i ruku te nogama po tijelu i nanio mu tjelesne ozljede.

Njegov 27-godišnji kolega policajac, tereti se da je znao što je ovaj učinio ali to nije prijavio. Tako je također počinio kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti.

DETALJI POLICIJSKE BRUTALNOSTI PREMA MIGRANTU: Šakama ga lupao po glavi, rukama i nogama tijekom prijevoza

KAZNENE PRIJAVE DVOJICI POLICAJACA S KARLOVAČKOG PODRUČJA: Kod Slunja su istukli migranta iz Afganistana

Povratak na Net.hr