ZAVRŠIO U REMETINCU

PIJANI ZET-OVAC POBJEGAO S MJESTA NESREĆE: Projurio kroz crveno i pokosio dječačića na pješačkom prijelazu

Tužiteljstvo je ogorčeno odlukom suda da vozaču ostavi mogućnost da uplati jamstvo i izađe na slobodu.

Iza rešetaka je završio 34-godišnji vozač ZET-a koji je svojim automobilom Alfa Romeo pijan na pješačkom prijelazu pokosio dječaka, te pobjegao se mjesta nesreće. Odlučio je tako Županijski sud u Velikoj Gorici kamo je 34-godišnjak priveden nakon ispitivanja.

Pobjegao s mjesta nesreće

Uspjelo mu se ući u trag iako je s Trga žrtava fašizma u Zaprešiću u četvrtak ujutro, oko osam sati, produžio bez zaustavljanja nakon što je desnom stranom vozila udario dječaka koji je po obilježenom pješačkom prijelazu prelazio kolnik dok mu je na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo.

Utvrđeno je da je 34-godišnjak, koji se za volanom nalazio s koncentracijom alkohola u organizmu od 1,41 promila, u križanje ušao dok se za njegov smjer već bilo upalilo crveno svjetlo.

Iako je dječak teško ozlijeđen vozač nije stao, niti mu pružio pomoć, niti je pozvao policiju ili Hitnu pomoć. Dječak je prevezen u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozljede.

Prijeti mu pet godina zatvora

Vrlo brzo policija je uspjela ući u trag bjeguncu, koji je zaradio kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći ozlijeđenoj osobi. Za to mu prijeti i od pet godina zatvora. Rasplet postupka čekat će u istražnom zatvoru koji mu je određen kako ne bi ponovio nedjelo što mu je stavljeno na teret.

U tužiteljstvu su iznimno nezadovoljni što je sud vozaču dao mogućnost da na slobodu izađe ukoliko plati jamstvo od sto tisuća kuna i preda policiji vozačku dozvolu.

“Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu će podnijeti žalbu protiv navedenog rješenja vijeću Županijskog suda u Velikoj Gorici”, najavljeno je.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr