POLICIJSKA AKCIJA

PETERO LJUDI UHIĆENO ZBOG DROGE I ORUŽJA: U kućama i automobilima im pronašli hrpu tableta i marihuane te novac i oružje

Završena je istraga nad petoricom mladića s područja Koprivničko-križevačke, Zagrebačke i Brodsko- posavske županije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, omogućavanja trošenja droga i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja te eksplozivnih tvari.

Riječ je o 33-godišnjaku s područja Đurđevca, te muškarcima starim 27, 36 i 34 godine sa zagrebačkog područja, te 22-godišnjaku iz Brodsko-posavske županije.

Kako je izvijestila koprivničko-križevačka poslicija, pretragom njihovih kuća i vozila pronađeno je i oduzeto 1597 komada droge ecstasy, 958,39 grama marihuane, 17,9 grama sjemenki konoplje, 0,4 grama amfetamina, dvije digitalne vage, sedam mobitela, osam sim kartica, osam okvira sim kartica, 2.170 eura, 25.900 kuna, jedna poluautomatska puška, osam komada streljiva i 387 grama sitno rezanog duhana.

Tridesetrogodišnjak se jedini veže uz nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te je on uz prijave za kupnju i daljnju prodaju droge zaradio i onu koja se odnosi na oružje.

Dvadesetsedmogodišnjak sumnjiči se za proizvodnju i prodaju marihuane te prodaju ecstasyja, dok se 34-godišnjak, 36-godišnjak i 22-godišnjak sumnjiče za nabavu i prodaju droga kao što su marihuana, ecstasy i amfetamini.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv osumnjičenika su podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima, dok su oni privedeni zatvorskim nadzornicima.

Povratak na Net.hr