POZNATI PODUZETNIK

PETAR PRIPUZ DAO 7,5 MILIJUNA KUNA JAMČEVINE U GOTOVINI: Branit će se sa slobode, sudu je morao obećati dvije stvari

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu prihvatilo je jamčevinu od sedam i pol milijuna kuna što ju je za puštanje na slobodu ponudio poduzetnik Petar Pripuz osumnjičen za izvlačenje gotovo sto milijuna kuna iz svoje tvrtke CE-ZA-R, preko lažnih faktura za otkup metalnog otpada.

Riječ je o gotovini koju Pripuz mora uplatiti na račun suda, te nakon toga obećati da neće pokušati utjecati na svjedoke ili pak ponoviti ono što mu je stavljeno na teret.

Umjesto u Remetincu završio u bolnici

Pripuz se od 30. svibnja ove godine nalazi u bolnici gdje je završio svega nekoliko sati prije nego što je izdan nalog za njegovo uhićenje, te otvorena najnovija istraga kojom je uz njega i njegova sina obuhvaćeno još 11 osoba upletenih u lažnu trgovinu metalnim otpadom.

DOZNAJEMO ŠTO JE PETAR PRIPUZ OTKRIO ISTRAŽITELJIMA: Tvrdi da uopće ne poznaje ljude s kojima je, kako tvrdi USKOK, podijelio 98 milijuna kuna

Osim što je izvukao novac putem lažnih faktura, Pripuz je osumnjičen i za utaju 22 milijuna kuna PDV-a.

I dok je poduzetnik uhićenje izbjegao hospitalizacijom zbog problema sa srcem, njegov sin Ante otputovao je iz Zagreba, te sve do subote bio nedostupan istražiteljima. Na kraju se ipak odlučio pojaviti, predavši se u zatvoru u Zagrebu pravosudnim policajcima. Naime, protiv njega je također u međuvremenu određen istražni zatvor.

Pripuz mlađi ostaje u Remetincu?

Iako je za puštanje na slobodu Ante Pripuz ponudio četiri milijuna kuna gotovine, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu još nije odlučilo hoće li to njegovo jamstvo prihvatiti.

Hoće li njegov otac obećanje sucu istrage dati u bolnici ili će biti doveden na sud, trebali bi odlučiti vještaci koji su danas preuzeli njegovu medicinsku dokumentaciju. Naime, Pripuz bi zbog zdravstvenih problema u srijedu trebao biti ponovno operiran.

Njegov odvjetnik Anto Nobilo njegovo uhićenje je nazvao predizbornom predstavom, a sam Pripuz istražiteljima je rekao kako većinu ljudi s kojima je osumnjičen uopće ne poznaje. Tvrdi da ima urednu dokumentaciju za sve metalne sirovine što ih je platio, te da je roba doista i prikupljena i obrađena u CE-ZA-R-u.

PRIPUZOVO ZDRAVSTVENO STANJE SE ZAKOMPLICIRALO: Podvrgnut je dodatnim pregledima i zahvatima

Povratak na Net.hr