Pet djevojčica spašeno s Anića kuka, mislile su da idu na recepciju!

Pet djevojčica iz Francuske, u dobi od 15 do 17 godina, u srijedu je skrenulo sa staze na Velebitu te su se bez dovoljno tekućine i bez lampi izgubile na Velebitu.

Vraćajući se s planine, mlade Francuskinje su skrenule sa staze, te su umjesto na parkiralištu i recepciji u Velikoj Paklenici završile na teško dostupnom dijelu Anića kuka.

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja dojavu su dobili u 17.50 sati, do njih su došli oko 22.15 sati, te su ih spustili do parkirališta u Velikoj Paklenici.

“One su se dan prije bez pratnje starije i iskusnije osobe, odnosno svog vodiča koji je ostao u kampu u Starigradu, uputile u planinarski dom na Paklenici gdje su prenoćile, a idući dan su na povratku iz doma skrenule sa staze pa su se umjesto parkirališta i recepcije u Velikoj Paklenici našle na teško dostupnom dijelu Anića kuka”, stoji u priopćenju HGSS-a.

Kada su ih HGGS-ovci pronašli Francuskinje su bile dehidrirane, ali srećom, nisu bile ozlijeđene.

“Srećom, ovaj izlet prošao je bez ozbiljnijih posljedica za djevojčice kojima će ovo iskustvo, kao i njihovu vodiču biti dobra pouka da svakom izletu u planinu valja pristupiti s ozbiljnošću”, navode HGSS-ovci i podsjećaju da ovo nije bilo prvi put da se u planini zateknu maloljetne osobe koje bez pratnje, s nedovoljnim iskustvom te bez adekvatne opreme.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr