VAPAJ ZABRINUTE ZAGREPČANKE

PEDOFIL NA SLOBODI, MAJKA POD STRESOM: Jesam li zato ulovila manijaka koji mi je napao kćer?

Zagrepčanka Kristina Koren (37) koncem siječnja je, uz pomoć policajaca, uhvatila muškarca koji je prethodno zaskočio njezinu 14-godišnju kćer pred zgradom na Savici nagovarajući je da mu dira spolovilo.

Kada je uplakana djevojčica kazala majci što se dogodilo, ova je bez mnogo razmišljanja krenula u potjeru za manijakom. Usput je pozvala policiju i, premda je srčana bolesnica, trčala za njim sve do susjednog Folnegovićevog naselja gdje je 62-godišnjak uhvaćen. Danas je razočarana i bijesna jer mu u međuvremenu nije određen istražni zatvor, pišu 24 sata.

NEUSTRAŠIVA MAJKA: Zagrepčanka uhvatila pedofila koji joj je napao kćer

Odvjetništvo nije zatražilo pritvor

“Ne spavam noćima, zbog stresa sam završila i na Hitnoj. Bijes ne jenjava i užasno sam razočarana zbog svega”, kaže ona nakon što je saznala da je manijak, iako kazneno prijavljen za spolno uznemiravanje, i dalje na slobodi.

Istraga protiv njega je pokrenuta, no u Općinskom državnom odvjetništvu kažu da istražni zatvor nije zatražen jer nisu postojale zakonske pretpostavke za njegovo određivanje. Točnije, procijenili su kako ne postoji opasnost od bijega, utjecaja na svjedoke ili ponavljanja djela.

“Ne znam što je trebao napraviti, baciti je u zid ili nasrnuti na nju da netko reagira? Što je najgore, inspektori su me cijelo vrijeme uvjeravali da je manijak u pritvoru”, kaže danas Kristina Koren.

DRAMA U ZAGREBU: Muškarac djevojčicu preko Fejsa namamio u hotel, pa zatočio

PEDOFIL-KAMIONDŽIJA: Tvrdi da mu se curica na Fejsu predstavila kao da ima 28

Manijaka znaju kao dobrog i mirnog susjeda

Osumnjičeni muškarac živi sa ženom i kćeri na zagrebačkoj Kustošiji gdje ga znaju kao mirnog i dobrog susjeda. Olakotna mu je okolnost što do sada nije imao dosje niti je prijavljivan za ikakva nedjela. No, istražitelji sumnjaju da je i ranije uznemiravao djecu iako nije bio uhvaćen u tome, a ni prijavljen.

“Bojim se da će opet napasti neku djevojčicu. Javilo mi se nekoliko djevojaka koje tvrde da ih je prije nekoliko godina uznemiravao isti čovjek, ali njihovi roditelji to nisu prijavili policiji”, kaže zabrinuta Kristina Koren dodatno traumatizirana činjenicom da je njezina kći i prije dvije godine bila žrtva pedofila koji je zbog uznemiravanja djevojčice proveo šest mjeseci u zatvoru.

SAMO U HRVATSKOJ: Osuđeni pedofil je suosnivač udruge za zaštitu djece, on ne vidi di je problem

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr