banner

PAR KOJI JE SIJAO STRAH I PLJAČKAO IDE U ZATVOR Djevojka se onesvijestila u sudnici

Zbog niza razbojničkih pljački u Vinkovcima i Osijeku muškarac i žena osuđeni su kaznu zatvora. On je dobio devet, a ona 3,5 godina zatvora.

Nakon što joj je sudac izrekao zatvorsku kaznu 30-godišnja žena se onesvijestila, pa je zbog toga morala intervenirati i Hitna medicinska pomoć, čiji su je djelatnici iznijeli iz sudnice, nakon što su joj prvi u pomoć priskočili zaposlenici medicinske službe obližnjeg osječkog Zatvora.

Prijetio pajserom i nožem

Dvojac se teretio za ukupno pet pljački, od kojih je žena prema optužnici sudjelovala u njih četiri. Sve se događalo od kraja svibnja do kraja kolovoza prošle godine, pri čemu su iz trgovina odnijeli oko devet tisuća kuna. Točnije, muškarac je koji je ulazio u trgovine te prijeteći ‘pajserom’ i nožem tražio od zaposlenika da mu predaju novac iz blagajne, javlja Slobodna Dalmacija.

Tvrdili da ona ništa nije znala o pljačkama

Žena ga je čekala u automobilu. Kad bi ovaj istrčao iz trgovine lagano bi krenula, a on bi uskočio u vozilo nekon čega su nestajali.

No, oboje su na suđenju tvrdili kako ona nije imala pojma da sudjeluje u pljačkama.

“Ona je parkirala oko 150 metara od trgovine, a ja sam iz prtljažnika uzeo montirač i stavio ga u rukav. Nisam joj pričao što se dogodilo. Sakrio sam ‘pajser’ i nož ispod sjedala”, kazao je iznoseći svoju obranu.

Povratak na Net.hr