PAO S DROGOM, A ONDA JOŠ NUDIO MITO: No pravi užas policija je zatekla kad mu je došla na imanje, zatekli su pse za borbu u groznom stanju

Već je bio osuđen zbog dilanja droge, a osim narkotika, sada ga se sumnjiči za niz djela

Zadarska policija u srijedu oko 13 sati  zaustavila je Josipa Ž. i u njegovom Peugotu pronašla 72,7 grama kokaina, izvjestila je PU zadarska koja dodaje i kako su u pretrazi imanja pronašli i ilegalnu zračnicu, pa je osim prijave za  kazneno djelo Neovlaštene proizvodnja i prometa drogama, zaradio i optužni prijedlog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Čitavo vrijeme,  službenicima je nudio mito, sve kako ga ne bi prijavili, obzirom na to da je bio na uvjetnoj slobodi jer je već bio osuđen zbog trgovanja drogom. Zbog toga će se njime pozabaviti i USKOK,. nadležan za kazneno djelo Davanje mita.

Uzgajao pse za borbu

No izgleda da ga čeka joj jedna prijava, jer je na ograđenom zemljištu zatečen je veći broj pasa raznih pasmina, te zbog utvrđivanja uvjeta i svih drugih okolnosti držanja životinja  u tijeku je koordinirano postupanje s nadležnim institucijama.

Kako doznaje 24sata,  policija istražuje jesu li psi koje su našli vezane u uzgajalištu u Smokviću bili uzgajani za borbe pasa. Psi su vezani lancima kakvima bi se mogli vezati i brodovi, a 20-ak pasa, većinom pasmine pit bull, je na kratkom lancu. Svaki ima kućicu, a neki od njih i ožljke po tijelu.  „Bila je inspekcija iz Zagreba, napravili su zapisnik. Što oni kažu, tako će biti, ako ih treba negdje zbrinuti, to će biti učinjeno. Nisu to psi za borbe, nego radni psi“, rekao je  čovjek koi je bio na uzgajalištu pasa u Smokoviću i koji je rekao da je njegov teren koji je iznajmio vlasniku pasa za držanje životinja.

Psi nisu bili ni cijepljeni ni čipirani

U Državnom inspektoratu i  kažu da psi nisu čipirani ni cijepljeni, a neki su zanemareni pa su neke prijave već podnijeli, a o daljnjima će odlučiti sudski vještak.

Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata, Ispostave u Zadru, u suradnji s MUP-om, PU Zadarskom, a u nazočnosti ovlaštenog sudskog vještaka, obavila je inspekcijski nadzor na navedenoj lokaciji prilikom čega je utvrdila da većina zatečenih pasa nije označena propisanom identifikacijskom oznakom te ni jedan zatečeni pas nije u propisanom roku cijepljen protiv bjesnoće temeljem čega je protiv vlasnika pasa podnijet optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru. Nadalje, s obzirom da su pojedini psi u trenutku nadzora zatečeni u vidljivo zanemarenom stanju, tijekom današnjeg dana očekuje se nalaz i izvješće ovlaštenog sudskog vještaka na temelju kojeg će veterinarska inspekcija Državnog inspektorata odlučiti o daljnjem tijeku vođenja postupka protiv vlasnika pasa, a o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni – kažu iz inspektorata.

Povratak na Net.hr