RASKRINKALI GA

PAO S 11 KILOGRAMA MARIHUANE: Biljku sadio u šumi, pa sušio u kamp prikolici

Umaška policija zaplijenila je jedanaest kilograma marihuane i 164 grama rezanih stabljika indijske konoplje od 29-godišnjaka s područja Umaga i osumnjičila ga za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, izvijestila je istarska policija u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Puli.

Predstavljajući rezultate dovršenoga kriminalističkog istraživanja,  pomoćnica načelnika umaške policijske postaje Ingrid Paver rekla je kazala je kako je policija počela provoditi izvide nakon zaprimljene dojave od kolega iz Buja da 29-godišnjak na području Umaga uzgaja indijsku konoplju.

U petak su, temeljem naloga Županijskog suda u Puli, policijski službenici obavili pretragu kuće i objekata na širem području Umaga gdje 29-godišnjak, inače poznat od prije po zloporabi droga, živi i koje koristi. Pretražena je i kamp prikolica gdje je u fazi sušenja pronađeno 11 kilograma marihuane te 164 grama rezanih stabljika indijske konoplje.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 29-godišnjak u šumi u blizini kuće u kojoj živi, u travnju ove godine zasadio indijsku konoplju i uzgajao je do listopada, dok biljke nisu postigle odgovarajuću visinu. Tada je biljke posjekao i odnio ih u kamp prikolicu radi sušenja.

Na pitanje novinara kolika je vrijednost zaplijenjene marihuane, Ingrid Paver nije konkretno odgovorila, nego je iznijela podatak da gram marihuane na ulici košta do 100 kuna.

Osumnjičeni je, nakon kriminalističkog istraživanja, u subotu navečer priveden u pritvorsku jedinicu istarske policije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr