NA PODRUČJU SL. BRODA

PALA TROJICA POKVARENIH POLICAJACA: Primali su mito i naplaćivali veće kazne za prometne prekršaje nego je propisano

Zbog sumnje u zlouporabu položaja i primanje mita uhićena su trojica policajaca s područja Slavonskog Broda

Tri policajca iz Policijske uprave brodsko-posavske pritvorena su zbog sumnje u primanje mita, nakon istrage koju su provele PU brodsko-posavska i PU zagrebačka u koordinaciji s Uskokom, a policajci su privremeno udaljeni iz službe, do okončanja postupka.

Trojica  policijskih službenika (1970., 1972. i 1985.) osumnjičeni su za kaznena djela ‘zlouporabe položaja i ovlasti i ‘primanje mita’, a kriminalistička istraga provedena je i nad dvije osobe s područja Zagreba, zbog sumnje u kazneno djelo ‘davanje mita’, priopćila je u petak brodsko-posavska PU.

Naplaćivali veće kazne

Istragom je utvrđeno da su policijski službenici, u više navrata, od ožujka 2019. do siječnja 2020., prilikom obavljanja redovitih policijskih poslova u smjeni, naplatili novčane kazne od više osoba za počinjene prometne prekršaje u iznosu većem od zakonski propisanog, dok su novčanu razliku zadržali za sebe. U jednom slučaju su, uz naplatu novčane kazne u manjem iznosu, policijski službenici primili i mito od 44-godišnjaka i 47-godišnjaka s područja Zagreba.

Osumnjičeni policiajci su nakon dovršene istrage predani pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih policija podnijela kaznenu prijave Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Protiv dvojice osumnjičenih s područja Zagreba (44-godišnjaka i 47-godišnjaka) policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu zbog davanje mita.

Odlukom načelnika brodsko-posavske PU, osumnjičeni policijski službenici su privremeno udaljeni iz službe, do okončanja postupka.

Povratak na Net.hr