ZA JEDNOM OSOBOM SE TRAGA

PALA SKUPINA KRIJUMČARA: Zagrebačka policija uhitila desetorku; Za prebacivanje migranata uzimali i po nekoliko tisuća eura

Cijena ilegalnog prebacivanja migranata iz BiH u Sloveniju je iznosila nekoliko tisuća eura po migrantu, dok je ilegalan prijevoz kroz Hrvatsku od granice s BiH do granice sa Slovenijom iznosio više stotina eura, izvijestili su iz policije

Zagrebačka policija prijavila je desetero hrvatskih državljana koji se sumnjiče da su od listopada 2020. do 1. ožujka u 12 navrata iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 77 ilegalnih migranata, a iz Hrvatske u Sloveniju najmanje 16 migranata.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) je precizirala da je nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja, provedenog u suradnji s međimurskom, varaždinskom i primorsko-goranskom policijom i u koordinaciji s Uskokom, prijavila devet hrvatskih državljana starosti između 22 i 42 godine te 31-godišnju hrvatsku državljanku.

‘JEDNOSTAVNO SU PRESKOČILI OGRADU’: Ilegalni migranti koji borave u kampovima u Velikoj Kladuši pobjegli iz izolacije

Unajmljivali razna osobna i teretna vozila

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su članovi zločinačkog udruženja unajmljivali razna osobna i teretna vozila u rent-a-car poslovnicama širom Hrvatske, nakon čega bi angažirali vozače čija je zadaća bila na prethodno dogovorenoj lokaciji preuzeti ilegalne migrante i prevesti ih do dogovorenog mjesta.

Cijena ilegalnog prebacivanja migranata iz BiH u Sloveniju je iznosila nekoliko tisuća eura po migrantu, dok je ilegalan prijevoz kroz Hrvatsku od granice s BiH do granice sa Slovenijom iznosio više stotina eura, dodala je policija.

Policija je nadodala da je pretragama kod osumnjičenih pronađeno i privremeno oduzeto više mobitela, memorijskih kartica i računala, teleskopskih palica, preciznih vaga, manja količina droge, novac te dokumentacija o isplatama novca i najmu vozila.

PUZ je priopćio da je osmero osumjičenika privedeno pritvorskom nadzorniku, dok se jedna osoba od ranije već nalazi u istražnom zatvoru, a za jednom osobom se još uvijek traga.

UHIĆENA SKUPINA KOJA JE KRIJUMČARILA ILEGALNE MIGRANTE: Preko granice između Srbije i BiH prebacili ih najmanje stotinu

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr