'OPERIRALA' 6 GODINA

PREVARANTICA S KVARNERA: Obećavala im kredite i izvukla od žrtava dva milijuna kuna

Optužena je riječka prevarantica koja je  obećavajući  posredovanje u kreditima ili u imovinsko-pravnim sporovima od 11-oro ljudi iskamčila više od dva milijuna kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je nakon dovršene istrage podiglo optužnicu protiv  51-godišnjakinje jer je od travnja 2009. do prosinca 2015. godine u Rijeci od ukupno jedanaestoro oštećenika tražila i dobivala razne novčane iznose koji su joj navodno bili potrebni za ishodovanje kredita u inozemnim bankama, pomaganje u rješavanju imovinsko pravnih i sudskih postupaka, pribavljanje potrebne dokumentacije za izgradnju kuće i sl.

VELIKA AKCIJA POLICIJE I USKOK-a: Razbijen lanac prevara na osiguranjima, osumnjičeno čak 150 osoba

A nije plaćala ni najam…

Tereti ju se da je od nekih oštećenika tražila da joj posude novac uz obećanje kako će ga vratiti za nekoliko dana unaprijed znajući da to neće učiniti. Na opisani način okrivljenicu se tereti da se okoristila za ukupan novčani iznos od 2.069.195,00 kuna i 2.335 eura. među oštećenima je i vlasnica stana kojoj nije plaćala najam

Optužnom vijeću Općinskog suda predloženo je da se produlji istražni zatvor koji je određen protiv okrivljenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela .

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr