NAKON VIŠEMJESEČNOG ISTRAŽIVANJA

PALA GRUPICA DILERA: Zbog droge privedeno 10 osoba s područja Varaždina, među njima su i dvije žene

Na području Varaždina uhićeno je deset osoba zbog posjedovanja, proizvodnje i trgovine drogama

Nakon višemjesečnog istraživanja privedeno je deset osoba s područja grada Varaždina i okolice, kod kojih je pronađena veća količina droge, novac, informatička oprema i mobiteli, izvijestila je danas Policijska uprava varaždinska. Kako se sumnja, oni su na području grada Varaždina neovlašteno proizvodili i trgovali drogama te omogućavali trošenje droga drugim osobama.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretraženo je više objekata, vozila i osoba na području Varaždina i Zadarske županije, a pronađeno je ukupno 1040 grama droge marihuane, 6 stabljika Indijske konoplje, 16.1 gram kemijske droge Amfetamin, 25 tableta kemijske droge MDMA, 40 nepoznatih tableta, 7 digitalnih preciznih vaga, te 53.510 kuna pribavljenih prodajom različitih vrsta droga. Pronađena je i veća količina informatičke opreme i mobitela.

Dvije žene među uhićenima

Dvije osumnjičene žene starosti 43 i 33 godine i šest muških osoba starosti 41, 29, 27, 25, 21. i 21 godinu u četvrtak su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznene prijave za kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama, kao i Omogućavanje trošenja droga.

Protiv dvije osobe starosti 24 i 27 godina podnijeti su Optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu.

Povratak na Net.hr