DETALJNO ISPLANIRANO

PALA GRUPA PREVARANATA: Krivotvorenim dokumentima uzimali pretplate i na mobitelima zaradili više od 320.000 kuna

Zagrebačka policija prijavila je sedam osoba koje sumnjiči za čak 206 kaznenih djela kojima su navodno ‘zaradili’ više od 320 tisuća kuna “kupujući” mobitele preko pretplatničkih ugovora koje su sklapali s krivotvorenim dokumentima.

Među 206 kaznenih djela koja im se stavljaju na teret je 25 prijevara, 135 krivotvorenja isprava, 24 nedopuštene uporabe osobnih podataka, 21 neovlaštena uporaba tuđe tvrtke, ali i dogovaranje za počinjenje kaznenog djela.

Policija sumnja da su članovi skupine od ožujka do srpnja 2016. “koristeći se računalnim sustavima krivotvorili osobne iskaznice više oštećenih osoba” tako da su u rubriku imena i prezimena upisivali vlasnike poduzeća te na njihovo ime izrađivali pečate. Tada bi odlazili do raznih teleoperatera i na ime fizičkih osoba sklapali pretplatničke ugovore koje su potpisivali i ovjeravali krivotvorenim pečatima te na ime pretplatničkih ugovora kupovali mobitele, ostvarivši korist od najmanje 326.151 kunu, izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je o ovom slučaju podnijela tzv. posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u policiji.

Povratak na Net.hr