APSURDNO MALA KAZNA

NESHVATLJIVO: Policajka koja je pijana usmrtila biciklista nakon godinu dana vraćena na posao!

Policajka M. P. (31), koja je 10. siječnja prošle godine u Satnici Đakovačkoj automobilom usmrtila 33-godišnjeg biciklista Borisa Franjića, vraćena je na posao, piše Glas Slavonije.

Tada je analizom uzoraka krvi i mokraće utvrđeno da su i policajka i smrtno stradali biciklist bili pod utjecajem alkohola, s tim da je ona u trenutku nesreće vozila neprilagođenom brzinom.

Istekao jednogodišnji rok kušnje

“Disciplinski sud u Osijeku protiv policijske službenice, zbog počinjene teže povrede službene dužnosti, proveo je disciplinski postupak, proglasio ju odgovornom za učinjenu povredu te na temelju svih olakotnih i otegotnih okolnosti izrekao uvjetnu kaznu prestanka državne službe uz rok kušnje od 12 mjeseci. Po izvršnosti navedenog rješenja, od 23. ožujka ove godine, policijska službenica obavlja svoju službu”, objasnili su u Minstarstvu unutarnjih poslova okolnosti zbog kojih je policajka vraćena na posao.

Još napominju kako se u njezinom slučaju, što se MUP-a tiče, radi o disciplinskoj odgovornosti, dok je kaznena odgovornost u nadležnosti pravosudnih tijela.

Općinsko državno odvjetništvo u Našicama trebalo je, nakon prvoedene istrage, donijeti odluku o pokretanju kaznenog postupka. No, rezultati istrage nisu poznati jer se Državno odvjetništvo nije oglasilo o rezultatima naloženih vještačenja niti o tome je li pokrenut kazneni postupak protiv policajke.

BAHATOST BEZ GRANICA: Ovo je pijani vozač koji je skoro ubio bebu u kolicima na zagrebačkoj Ilici

Izazvala nesreću izvan službe

Policajka je nesreću izazvala svojim osobnim automobilom i izvan službe. Vozeći neprilagođenom brzinom, prednjim je dijelom svoga vozila udarila u stražnji dio bicikla kojim je upravljao 33-godišnji Franjić. On je od zadobivenih ozljeda preminuo na licu mjesta.

Protiv nje je PU osječko-baranjska podnijela kaznenu prijavu, a Državno odvjetništvo naložilo je uzimanje krvi i urina vozačice, obdukciju tijela biciklista, izvanredni tehnički pregled njezinog automobila i izuzimanje bicikla poginuloga radi eventualnog vještačenja.

No, daljnje postupanje Državnog odvjetništva ostalo je nepoznato javnosti, a policija se očito nije potrudila saznati vodi li se protiv njihove službenice kazneni postupak, već ju je vratila na posao nakon smiješno male disciplinske kazne.

‘DA MU JE ODUZETA DOZVOLA MOJ BI SIN DANAS BIO ŽIV’: U zadnje tri godine nijedan pijani vozač u Hrvatskoj nije kažnjen zatvorom!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr