Ovčar spasio vlasnika od grozne smrti

Nesretnog 70-godišnjega Jozu Balova iz zaseoka Balovi u Primorskome Dolcu spasio je njegov ostarjeli pas, hrvatski ovčar Aki.

Kad je oko 11 sati navečer, u ponedjeljak, u kući buknula vatra, a njegov gazda se nije pojavljivao pred kućom, ovaj hrvatski ovčar digao je dreku koja je susjeda izvukla iz postelje. A onda je susjed izvukao od dima omamljenoga Jozu iz kuće i pozvao vatrogasce, piše Slobodna Dalmacija.

U utorak ujutro, nakon burne noći, Jozo se od lakšeg trovanja dimom liječi u KBC-u Split, Aki se zavukao u svoju kućicu, a hrabrog susjeda spasitelja nigdje.

Ostala tek kamena konstrukcija

”Nemojte čovika ništa pitat, jer neće van ništa govorit, on je iz Zagreba i slučajno se jučer zatekao u Balovima. Spasija ga je, to je najvažnije, čujemo da je dobro, a kuća, evo vidite, tuga i jad. Srića da vitar nije noćas zapuva, inače bi odnilo i druge kuće”, govori mještanin u prolazu, a ni on se nije želio predstaviti.

Od kamene starine na dva kata od po stotinjak kvadrata, ostala je tek kamena konstrukcija iz koje još ponegdje dimi, ugarci tinjaju, a crijepovi prijete… Tišinu nakon dramatične noći remeti pokoja riječ i koja kaplja vode, jer vatrogasci su nekadašnju kužinu i dnevni boravak dobro nalili vodom.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/261507/Default.aspx

Povratak na Net.hr