BIVŠA SUPRUGA PRVOOKRIVLJENOG

OTVORENA ISTRAGA PROTIV BIVŠE ŽENE MAMIĆEVOG POREZNIKA: Sumnja se da je dostavila krivotvorenu dokumentaciju

Tužiteljstvo sumnja da je prvoosumnjičena Tajana Pernar, ove godine u Osijeku i Vodicama, u cilju neistinitog dokazivanja porijekla imovine u kaznenom predmetu koji se vodi pred osječkim Županijskim sudom, od svog oca, drugomosumnjičenika, te od trećeosumnjičenog zatražila izradu neistinite poslovne dokumentacije

Zbog sumnje da su osječkom Županijskom sudu u postupku koji se vodi protiv Zdravka Mamića i još troje okrivljenika dostavili krivotvorenu dokumentaciju, osječko Općinsko državno odvjetništvo otvorilo je istraživanje protiv Tajane Pernar, bivše supruge prvookrivljenog u tome predmetu Milana Pernara, njezina oca i još jedne osobe.

Tužiteljstvo sumnja da je u razdoblju od 20. studenog prošle do 26. veljače ove godine u Osijeku i Vodicama, u cilju neistinitog dokazivanja porijekla imovine u kaznenom predmetu koji se vodi pred osječkim Županijskim sudom, prvoosumnjičena Tajana Pernar od svog oca, drugomosumnjičenika, te od trećeosumnjičenog, osnivača trgovačkog društva iz Vodica, zatražila izradu neistinite poslovne dokumentacije o iznajmljivanju apartmana svoga oca tom trgovačkom društvu iz Vodica  od 1997. do 2005. godine.

VRHOVNI SUD ODLUČIO: ‘I treću istragu protiv Mamića prebacujemo u Osijek, želimo izbjeći svaku sumnju u pristranost sudaca u Zagrebu’

Krivotvorili službene i poslovne isprave

Obojicu osumnjičenika tereti se da su pristali i izradili te potpisali ugovor o zastupanju u pružanju usluga u domaćinstvu između trgovačkog društva iz Vodica kao zastupnika i drugoosumnjičenika kao iznajmljivača, te još devet ugovora o fiksnom zakupu apartmana koje je trećeosumnjičenik ovjerio pečatom trgovačkog društva iz Vodica.

Sumnja se da su tako sastavljene ugovore predali Tajani Pernar, koja ih je potom dostavila Županijskom sudu za potrebe dopune financijsko-knjigovodstvenog vještačenja imovine bivšeg supruga Milana Pernara i članova njegove obitelji u tom postupku. Troje osumnjičenih tužiteljstvo tereti za krivotvorenje službene ili poslovne isprave, poticanje i pomaganje u tome kaznenom djelu te za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, a svima je poslan poziv za provođenje dokazne radnje prvog ispitivanja s poukom o pravima.

OTVORENA NOVA ISTRAGA PROTIV MAMIĆA: ‘Iz Dinama je preko računa u Austriji izvukao čak 19,5 milijuna kuna’

Mamićev poreznik imao veće izdatke od primitaka

U studenom prošle godine na suđenju Mamiću i ostalima financijski vještak je izvijestio da je kod prvookrivljenog poreznika Milana Pernara utvrdio da su mu mjesečni troškovi bili oko 14 tisuća kuna veći od primitaka, a obrana je zbog primjedbi na nalaz tražila dopunu vještačenja. Primjedbu je uložila i Tajana Pernar, smatrajući da je vještak trebao razdvojiti plaće od drugih primitaka, poput autorskih honorara ili prihoda od iznajmljivanja apartmana.

Iz postupka koji se temeljem prve Uskokove optužnice za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz NK “Dinama” na osječkom Sudu vodi protiv Zdravka Mamića, njegovog brata Zorana, bivšeg “Dinamovog” direktora Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara, proizašlo je još jedno istraživanje koje tužiteljstvo, zbog sumnje u davanje lažnog iskaza, vodi protiv nogometaša Luke Modrića i Dejana Lovrena te Modrićeve punice Vesne Juraić.

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV MAMIĆA: Zdravko Mamić i Milan Pernar stigli na sud

Povratak na Net.hr