IZVLAČENJE NOVCA ZA HDZ?

OTKRIVENO KOLIKE JE RAČUNE POŠTA PLATILA FIMI MEDIJI: ‘Vidjela sam fakturu na 5,8 milijuna kuna. Pa to je kao pola budžeta za film’

Bivša voditeljica Službe platnog prometa u Hrvatskoj pošti Claudia Čović, koja je dobila otkaz nakon što je upozorila na financijske malverzacije u toj javnoj tvrtki, svjedočila je danas na nastavku procesa pokrenutog zbog izvlačenja novca preko Fimi medije iz državnih poduzeća.

Tim novcem, prema tvrdnjama USKOK-a, punili su se crni fondovi HDZ-a, a dio je bivši premijer Ivo Sanader zadržao za sebe.

Upozorenje nadzornom odboru

Svjedokinja je potvrdila da je po nalogu tadašnjeg predsjednika uprave HP-a Andreja Sardelića Fimi mediji plaćeno 200 tisuća kuna za domjenak za koji je druga tvrtka tražila 30 tisuća kuna.

POČELO NOVO SUĐENJE ZA NAJVEĆU KORUPCIJSKU AFERU! Sanader: ‘Ova optužnica je totalna konstrukcija’

‘Kao voditeljica Službe platnog prometa ukazala sam na financijske malverzacije u Hrvatskoj pošti. Iako je tvrtka poslovala s gubitkom, stalno je lažno prikazivano da se ostvaruje profit. Upozorenje sam uputila nadzornom odboru, no nakon toga mi je tadašnji predsjednik uprave Robert Jukić dao otkaz’, prisjetila sa Claudia Čovič koja je, u međuvremenu, dobila sudski spor u kojem je dokazala da je ta Jukićeva odluka bila nezakonita. No, u HP se više nije željela vraćati.

Smjena zbog neposluha

Potvrdila je danas i da je Fimi medija ispostavila HP-u u kolovozu 2009. godine fakturu na iznos od gotovo 5,8 milijuna kuna za reklamni spot. Iako je ugovorom bilo određeno da će biti plaćena nakon što usluga bude obavljena Jukić je naložio da se račun plati odmah.

‘Doznala sam to u razgovoru s tadašnjim šefom financija Hrvatske pošte Ivanom Kneževićem koji je odbio poslušati Jukića pa je smijenjen i premješten u poštanski ured’, rekla je Claudia Čović dodajući kako je to 2009. godine Hrvatska pošta trošila minimalne iznose za marketinške usluge zbog čega joj je faktura za Fimi mediju i upala u oči.

‘Čini mi se da je to budžet jednog srednjeg igranog filma, a ne nekog video spota’, primjetila je.

NAJVEĆA KORUPCIJSKA AFERA: Bivša šefica Hrvatske lutrije optužena da je ilegalno isplatila 3,7 milijuna kuna

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr