ISTRAGA U TIJEKU

NOVI DETALJI UBOJSTVA U NOVSKOJ: Policajac ubio suprugu službenim pištoljem pred očima njihove djece, otkriven i razlog svađe

Istraga oko ubojstva koje se dogodilo u četvrtak navečer otkrila je kako je muškarac pucao na svoju suprugu iz službenog pištolja, a čitava se situacija odvila pred očima njihove malodobne djece.

Gordan Jagatić (44) idućih će mjesec dana provesti u pritvoru zbog ubojstva bivše supruge Dubravke (42). Odlučio je tako sudac istrage Županijskog suda u Sisku dan nakon krvoprolića u njihovoj kući u Novskoj.

Kako je kazala policija sinoć je u obiteljskoj kući 44-godišnji muškarac tijekom svađe i naguravanja iz vatrenog oružja ispalio hitac te usmrtio svoju 42-godišnju suprugu, također policijsku službenicu policijske uprave sisačko-moslavačke koja je od ozlijeda preminula na mjestu.


Muškarac je bio vidno pod utjecajem alkohola, a alkotest je pokazao koncentraciju od 1,11 promila alkohola u krvi.

Detaljnom istragom utvrđeni su i novi detalji prema kojima su tom strašnom zločinu svjedočila malodobna djeca koja su u tom trenutku bila u obiteljskoj kući. Ubojica je još uvijek na ispitivanju, tijekom dana će ga izvesti pred suca istrage koji mora odlučiti o određivanju istražnog zatvora, javlja Nova TV.

Svađa nakon razvoda

Gordan i Dubravka Jagatić, inače bivši bračni par, u četvrtak navečer su se posvađali te počeli naguravati. Razlog njihove prepirke bilo je navodno Dubravkino preseljenje u Zagreb s čim se Gordan nikako nije mogao pomiriti. Uzrok njihovih problema nije poznat, a nisu ga željeli komentirati ni prijatelji ni obitelj, piše 24 sata.

Susjedi koji su čuli pucanj odmah su zvali policiju. Brzo je stigla i Hitna pomoć, no ženi nisu mogli pomoći. Gordan se navodno mirno predao kolegama i ostao u kući.

Gordan je radio u Jasenovcu s carinicima i volio je nogomet. Bivši ministar vanjskih poslova Ranko Ostojić ga je 2015. izvanredno promaknuo u viši čin zbog savjesnog obavljanja posla. Napravio je to povodom Dana policije. Dubravka je radila na graničnom prijelazu u Hrvatskoj Kostajnici, na drugom dijelu županije.

Povratak na Net.hr