POZNAT PO MANJIM PRIJEVARAMA

OTKRIVENI DETALJI FILMSKOG UHIĆENJA U ARENI: Iznuđivač je upao u zamku, a u sve je bilo uključeno više ljudi diljem Hrvatske

Muškarac koji je zbog iznude uhićen u filmskoj policijskoj akciji u Areni navodno je Leo Zdenjak te se dovodi u vezu s još nekoliko osoba iz raznih dijelova Hrvatske

U zagrebačkome Arena centru na Laništu jučer je interventna policija u filmskoj akciji uhitila krupnog muškarca o kojemu još nema službenih informacija. Međutim, Jutarnji list doznaje da je muškarac uhićen zbog kaznenog djela iznude te da je imao pištolj s metkom u cijevi.

Jutarnji neslužbeno doznaje da je uhićeni muškarac Leo Zdenjak (30) iz Zagreba, koji je dosad bio prijavljivan uglavnom zbog nekoliko manjih prevara s telefonskim karticama te pokušaja ubojstva pištoljem na Jarunu u rujnu 2016. godine. Tada je uhićen jer je pištoljem u bedro ranio B. S., s kojim je tazbinski bio povezan, a na kraju je osuđen samo zbog nanošenja teške tjelesne ozljede jer je sud zaključio da Zdenjaku namjera nije bila ubiti B. S.

Šira policijska akcija

Navodno uhićenje Areni nije bio izdvojeni slučaj, nego se radilo o finalizaciji tajne policijske akcije u kojoj je uhićeno nekoliko osoba iz raznih dijelova Hrvatske a koja nisu izašla u javnost. Prema pisanju Jutarnjeg lista uhićene su četiri osobe, dvije u Zagrebu, jedna na području Šibenika i jedna na području Osijeka.

Osumnjičeni su za iznudu nad jednim poduzetnikom koji živi na području Zadra, u blizini njegove obiteljske kuće, prije oko tjedan dana. Poduzetnik je policiji prijavio da su mu tada na cesti dok je vozio automobil put prepriječila dva druga automobila. Nakon što se zaustavio, trojica muškaraca su ga izvukli iz auta te ga počeli tuči tražeći da im vrati 35.000 eura.

FILMSKO UHIĆENJE U ZAGREBAČKOM TRGOVAČKOM CENTRU: Specijalci u pancirkama iznosili muškarca koji je upao u policijsku klopku

‘Kriminalistička klopka’

Iznuđivači su se izgleda pri iznudi pozivali na automobil Audi A8 koji je taj poduzetnik navodno kupio od jednoga od njih, a za što im je trebao platiti 20.000 eura. Kako doznaje Jutarnji list, 15.000 eura navodni iznuđivači su zaračunali kao kamatu jer im nije na vrijeme platio automobil.

Uhićenje u Areni se odvijalo nakon što je bila dogovorena “kriminalistička klopka”, tj. nakon što je osumnjičenik došao preuzeti novac ne znajući da je policija postavila zasjedu nakon primopredaje i označila novac.

Povratak na Net.hr