STRAVIČNA BUKTINJA

OTKRIVEN UZROK EKSPLOZIJE U SPLITU: Dvojica teško ozlijeđenih mladića nalaze se u induciranoj komi

Dvojica mladića koja su stradala u eksploziji u jednoj garaži u Splitu u ponedjeljak zadobila su teške opekline i u induciranoj su komi. Tradedija se dogodila dok su istakali gorivo koje je bilo u automobilu.

U eksploziji i požaru automobila u Splitu u ponedjeljak navečer teške su ozljede zadobila dvojica muškaraca starosti 28 i 19 godina. Liječnici splitskog KBC-a zbog težine njihovih ozljeda, odnosno jakih opeklina, stavili su ih u induciranu komu.

SNAŽNA EKSPLOZIJA KOD SPLITSKOG ŠOPING CENTRA: ‘Eksplodirao je automobil, vidjeli smo trojicu muškaraca s ozljedama po licu’

Neslužbeno se doznaje da se eksplozija dogodila kada su mladići u garaži obiteljske kuće iz rezervoara automobila “išekavali” pogrešno uliveno gorivo. Požar se rasplamsao jer se navodno gorivo razlilo po garaži kada ga je zapalio električni reflektor.

Dvojica muškaraca odmah su prevezena u KBC Split. Primljeni su na odjel plastične kirurgiju i kako doznaje Slobodna Dalmacija, u nesreći su zadobili opekline drugog i trećeg stupnja i to po udovima i licu. Kada su dovezeni u bolnicu bili su pri svijesti i kontaktibilni, a potom su stavljeni u induciranu komu.

Splitski vatrogasci dojavu o požaru u garaži zaprimili su točno u 20 sati, a požar je lokaliziran u 20.13 sati. Vozilo marke Opel koje je zahvatio požar potpuno je izgorjelo, kao i kompletna oprema koja se nalazila u garaži, a uslijed velike temperature u garaži su popucali i prozori. Izgorjelo je i oko 15 četvornih metara fasade kuće.

Povratak na Net.hr