SASTAVLJEN MOZAIK

OTKRIVEN IDENTITET UBOJICE IZ NAZOROVE: Umirovljenika je iz osvete ubio jedan od čelnika A-HSP-a!

‘Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta i I. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom zbog osnova sumnje da je na štetu 85-godišnjaka počinio kazneno djelo teškog ubojstva’, stoji u priopćenju zagrebačke policije.

Istraga je to koja se provodi nad ubojstvom 85-godišnjeg Đorđija Burića koje je prije šest dana šokiralo Zagrepčane. Dodaje se u priopćenju da postoji osnovana sumnja da je 54-godišnjak, 11. studenoga 2016. u Nazorovoj ulici oko 17.40 sati, ušao u stan oštećenog te pucanjem iz vatrenog oružja ozlijedio 85-godišnjaka koji je od ozlijeda na mjestu događa preminuo.

VELIKA POTRAGA ZA UBOJICOM IZ NAZOROVE: Sa šest hitaca brutalno likvidirao 85-godišnjeg umirovljenika!

Uhićen jedan od čelnika A-HSP-a

Prema pisanju Jutarnjeg lista radi se o jednom od čelnika Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP) – Vladi Turudiću kojem je policija još u srijedu pretražila stan u Zaprešiću tragajući za pištoljem iz kojeg je ispaljeno najmanje šest hitaca.

U prostorijama kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici, kriminalisti su čitav dan provodili ispitivanja i provjeru raznih podataka kako bi provjerili Turudićev alibi, piše Jutarnji, a nakon ispitivanja, koje je trajalo nekoliko sati, zagrebačka je policija potvrdila da je ‘osumnjičeni doveden u pritvorsku policijsku jedinicu’, odnosno da je uhićen.

Motiv ubojstva – osveta?

Prema pisanju Jutarnjeg lista motiv ubojstva mogao bi se kriti u jednom prilično bizarnom privatnom događaju koji je kod Turudića, inače poznatog po nekoliko nasilničkih ispada, izrodio želju za stravičnom osvetom.

NOVO UBOJSTVO U ZAGREBU: U Nazorovoj ulici pronađeno tijelo starijeg muškarca

Naime, Turudićeva supruga je povremeno čistila stanove umirovljeniku Buriću te jednom od njegovih sinova, a Burić joj je navodno obećao zaposliti dijete u nekoj od firmi njegova sina. S obzirom da je obitelj Turudić prešutjela da se radi  o osobi s posebnim potrebama, nisu ga zaposlili. Upravo je od tog događaja potekla sumnja da bi agresivni pravaš mogao biti osoba povezana s ubojstvom te da bi motiv mogla biti osveta.

Naime, 85-godišnji umirovljenik zapravo nije imao neprijatelja, a već 20 godina je živio miran umirovljenički život, te su ga svi susjedi voljeli i cijenili. Supruga mu je zbog teške bolesti završila u staračkom domu, gdje ju je svakodnevno, sve do njezine smrti prošle godine, posjećivao.

Prema neslužbenim informacijama, Turudić se tijekom višesatnog ispitivanja u Heinzelovoj “slomio” te priznao djelo, piše Jutarnji list.

 

Povratak na Net.hr