ČESTO SUDJELOVAO U NEREDIMA

OTKRIVAMO TKO JE ČOVJEK KOJEM JE U NOĆI ZAPALJEN ‘FORD’: Automobil u koji je bačena baklja vlasništvo je ‘Mamićevog’ BBB-a

Istražitelji nisu razgovarali s vlasnikom vozila, jer je trenutačno u Sevilli. 

Automobil u vlasništvu 32-godišnjeg Marka V. zapaljen je bakljom koja je u njega ubačena nakon što je razbijeno staklo. Potvrđeno je to iz zagrebačke policije čiji su inspektori utvrdili da je ‘ford fiesta’, koji je bio parkiran u Ulici Vjekoslava Spinčića ispred kućnog broja 25, izgorio nakon što je u njega ubačeno pirotehničko sredstvo. Požar je izbio u srijedu oko 1.30 sati kada je stanare ove male ulice na Trešnjevci iz sna prenula eksplozija.

Vidjeli baklju, čuli eksploziju

“Vidio sam da je u automobil bačena baklja”, rekao nam je jedan od stanara, dok su drugi samo čuli zvuk koji je nalikovao na eksploziju. Kada je vatra počela gutati parkirano vozilo požurili su ukloniti svoje automobile što su se nalazili u blizini.

JOŠ JEDAN ZAPALJEN AUTO U ZAGREBU! ‘Mislili smo da je nešto eksplodiralo…’

Policijski očevid okončan je u srijedu u prijepodnevnim satima, no umjesto vlasnika uništenog automobila nazočan mu je bio njegov rođak koji nije bio raspoložen za razgovor.

“Marko je običan radni čovjek i nema nikakvih problema”, rekao nam je uklanjajući s nogostupa ostatke vozila očito nespreman da otkrije išta o životu svog rođaka. Potvrdio nam je tek da je Marko V. na putu, a ubrzo smo doznali da je otputovao u Sevillu na utakmicu Lige prvaka između tamošnjeg istoimenog kluba i zagrebačkog Dinama.

Vjerni navijač Dinama

Naime, Marko V. vatreni je navijač kluba iz Maksimirske, a do sada je već sudjelovao i u neredima koji su često pratili nastupe plavih kao iskaz revolta dijela navijača protiv Zdravka Mamića. Posljednji izgred zabilježen je uoči utakmice sa Sevillom kada je nakon dviju tučnjava frakcija BBB-a nekoliko Dinamovih navijača i uhićeno. Među njima je, prema neslužbenim informacijama do kojih smo došli, bio i Marko V., vlasnik u srijedu rano ujutro zapaljenog automobila.

Tijekom jednog ranijeg okršaja ovaj 32-godišnjak teško je ozlijeđen. Radilo se o sukobu BBB-a i Torcide u kolovozu 2009. godine na odmorištu Brinje uz autocestu A1. Tada je zadobio tešku ozljedu glave, te se neko vrijeme čak strahovalo za njegov život, no na kraju se uspješno oporavio.

Sumnjivi muškarci s kapuljačama

Prema neslužbenim informacijama, Marko V. pripadao je skupini BBB-a koja je podržavala Zdravka Mamića, a na istražiteljima je da provjere ima li u tome motiva za palež njegova ‘forda’. Naime, jedna od stanarki Spinčićeve ulice tvrdi da je prije dva dana, nakon što je’ford fiesta’ parkiran ispred kućnog broja 25, primijetila muškarce s kapuljačama navučenima preko glave kako se vrzmaju ulicom.

“Činilo se kao da nešto promatraju. Možda i taj automobil. Ali su svi imali kapuljače navučene preko glave, jer očito nisu željeli da ih netko vidi”, posvjedočila je u razgovoru s istražiteljima.

Povratak na Net.hr