SVE GORE STANJE

INCIDENT U ZATVORSKOM SUSTAVU: Zatvorenik napao pravosudnog policajca i šakom mu izbio zube!

Novi incident dogodio se u hrvatskom zatvorskom sustavu u kojem nikako da se uvede reda zbog iznimno lošeg kadroviranja, te ignoriranja upozorenja struke.

Naime, u Zatvorskoj bolnici zatvorenik je napao pravosudnog policajca i teško ga ozlijedio.

Izbio zube pravosudnom policajcu

Kako doznajemo od izvora u zatvorskom sustavu, zatvorenik je pravosudnom policajcu izbio nekoliko zuba.

INCIDENT RAZOTKRIO ZABRINJAVAJUĆU ISTINU: Upravo je zbog ovoga osuđenik pobjegao iz sisačkog zatvora!

To svjedoči o težini ovog incidenta koji je uslijedio svega nekoliko mjeseci nakon što su dvojica zatvorenika pokušala pobjeći iz zatvorske bolnice.

“Službenici Odjela osiguranja kaznionica, odnosno zatvora osiguravaju kaznionicu, odnosno zatvor, osobe i imovinu, nadziru zatvorenike te održavaju unutarnji red i stegu, prilikom čega su ovlašteni primjenjivati sredstva prisile. U navedenim okolnostima, u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu zabilježen je 21. studenoga 2016. godine napad na službenika Odjela osiguranja”, odgovoreno nam je iz Ministarstva pravosuđa na upit o posljednjem incidentu.

Premalo pravosudnih policajaca

Kada su tijekom ljetnih mjeseci dvojica zatvorenika bježala iz Zatvorske bolnice, tako da su za jednim pravosudni policajci morali i zapucati, u zatvorskom sustavu još jednom je upozoreno na pravosudne policajce. Posebno je bio reduciran broj zaduženih za vanjsko osiguranje, zbog čega se početkom ove godine dogodio niz incidenata – od bijegova do vješanja neprimjerenih transparenata na zid zatvora. Vanjsko osiguranje smanjeno je kako se ne bi morali isplaćivati prekovremeni sati.

ODABRAN NOVI ŠEF HRVATSKIH ZATVORA: Ministar Šprlje konačno je smijenio pomoćnika koji je kršio zakon

Budući da se u zatvorskoj bolnici nalazi oko 130 osoba, poznavatelji sustava ocjenjuju da je pet pravosudnih policajaca na dežurstvu tijekom noći premalo. Uz njih dežura svega jedan liječnik i dvije medicinske sestre, a situaciju dodatno otežava činjenica da su tamo smještene osobe s vrlo ozbiljnim zdravstveni, često psihičkim problemima.

NOVI ZATVORSKI SKANDAL: Brat bjegunca iz sisačkog zatvora pokušao pobjeći iz Remetinca

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr