MNOGO NEPOZNANICA, ALI

OTKRIVAJU SE DETALJI SMRTI U ČAKOVCU: Medicinska sestra je četiri sata bila u skafanderu s maskom i vizirom, a onda je uzela krivu špricu

Kako je i zašto došlo do toga da je Antunu ubrizgala pogrešnu špricu, još uvijek se ne zna. Jednako tako se ne zna niti je li liječnik bio nazočan Antunovu priključivanju na dijalizu, a što je obvezan biti

U Županijskoj bolnici u Čakovcu od jutros je inspekcija Ministarstva zdravstva, kao i unutarnja kontrola bolnice, nakon što je 62-godišnjem muškarcu medicinska sestra umjesto fiziološke otopine ubrizgala medicinski benzin.

UBRIZGALI SU MU MEDICINSKI BENZIN: Muškarac koji je umro u Čakovcu na dijalizi nije imao šanse, srce mu je odmah stalo

Tekućina koja je ubila Antuna T. iz Štefanovca pokraj Čakovca je pročišćeni, medicinski benzin. Otrovan i zapaljiv poput običnog, a u medicini se koristi za čišćenje i odmašćivanje kože i masnih i ljepljivih površina.

Puno nepoznanica

Sestra u kasnim dvadesetima četiri je sata u skafanderu, s maskom i vizirom brinula o pacijentima na dijalizi, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Nakon što je Antun stigao, jer je bio u mjeri samoizolacije, odveli su ga u drugu sobu. Sestra je uzela pladanj i na njega stavila sve potrebno da ga pripremi na postupak. Na odjelu hemodijalize sve se tekućine drže u špricama na kojima treba biti napisan sadržaj.

ČOVJEK PREMINUO NAKON ŠTO SU MU U BOLNICI UBRIZGALI KRIVO SREDSTVO; Ravnatelj: ‘Obitelj je u šoku kao i mi, svi smo plakali’

Kako je i zašto došlo do toga da je Antunu ubrizgala pogrešnu, još uvijek se ne zna. Jednako tako se ne zna niti je li liječnik bio nazočan Antunovu priključivanju na dijalizu, a što je obvezan biti.

Povratak na Net.hr